HDZ Vrbovec: “Vlada RH osigurava Gradu Vrbovcu dodatnih 11.880.000 kn izvornih prihoda godišnje!”

0
Komunalac add

U redakciju Radio Vrbovca stiglo je priopćenje vrbovečkog HDZ-a kojeg potpisuje predsjednik stranke Vladimir Bregović. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„HDZ Grada Vrbovca razumije i podržava aktivnosti vladajuće „garniture“ u gradskom Vijeću Grada Vrbovca i izvršne vlasti na čelu sa gradonačelnikom Denisom Kraljem, a koje su usmjerene prema dobrobiti svih stanovnika našega grada. Ono što valja istaknuti, a što je vidljivo iz pregleda učinjenog u proteklom periodu, je to da konkretnih aktivnosti gotovo da i nema.

Jedino za što se može reći da funkcionira je promidžbena aktivnost, poglavito na facebook-u, koja je popraćena komentarima vjernih sljedbenika od kojih su mnogi puni ushićenja, a neki odišu i ogorčenjem, rekli bi čak i mržnjom naspram svega što nije „obojano crveno“ ili „ne daj Bože“ započinje sa velikim „H“.                                                                                                                 

Vrbovec je mali grad i svi se dobro poznajemo, znamo tko „kako diše“ i gubiti vrijeme na komentare onih za koje znamo da su bili neuspješni u svemu što su radili u životu, a sada pronalaze duševnu hranu u komentarima na društvenim mrežama, je neučinkovito, a Vrbovcu nužno treba operativno djelovanje – odmah i sada.

 Vlada Republike Hrvatske, predvođena HDZ-om i premijerom Plenkovićem je svjesna potreba građana u lokalnim sredinama i vodeći se prvenstveno načelom ravnomjernosti i učinkovitosti, donijela je izmjene zakona o porezu na dohodak i zakona o financiranju jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Grad Vrbovec pri realizaciji prije navedenih izmjena zakona može očekivati upravo u naslovu navedenih 11.880.000 kn godišnje (najviše u Zagrebačkoj Županiji) ili skoro milijun kuna više mjesečnih prihoda od strane poreza na dohodak, što se, kao što vidimo i realizira u prvim mjesecima 2018. godine.

Koliko je to, najbolje govori podatak da su ukupni godišnji prihodi u Gradu Vrbovcu, a temeljem osnovnog, izvornog poreza na dohodak u prijašnjim godinama iznosili cca 15.000.000 kn, a efekat ovih mjera je ukupni godišnji priljev po osnovi poreza na dohodak veći od 27.000.000 kn ili skoro duplo veći negoli prijašnjih godina.

Nažalost, građani Grada Vrbovca većinom nisu upoznati sa navedenom činjenicom, koja usput budi rečeno predstavlja i učinkovitost te „naslijeđe“ ove vlade i HDZ-a u odnosu na Grad Vrbovec, te nam je jasno zašto SDP-ov gradonačelnik Denis Kralj sakriva ili umanjuje upravo taj fakt.

Uzimajući u obzir sve prije navedeno, tražimo od izvršne vlasti u Gradu Vrbovcu da bude učinkovita u svojem djelovanju. Imaju dovoljno sredstava za realizaciju !!!

Ne može se dogoditi da navedena sredstva ne budu predviđena u proračunu Grada Vrbovca za 2018. godinu. Proračun je planski dokument koji mora predvidjeti sve prihode i rashode te biti uravnotežen (isto kao i poslovni plan trgovačkih društava), a ne da se mijenja svaki puta kad je realizacija već izvršena.

Na predmetno su vijećnici HDZ-a u Gradskom Vijeću i ukazivali na sjednicama, ali nažalost bezuspješno .

Ne može se dogoditi da ceste i nogostupi nakon snježnih padalina ne budu promptno očišćeni, a u isto vrijeme se čisti nogometno igralište za odigravanje utakmica koje su odgođene, a paralelno smo svjedoci  nebrige nadležnih za održavanje prilaza dječjem vrtiću .

Upravo je tragikomična objava na mrežnim stranicama Radio Vrbovca u kojoj se izvlače stari dugovi kao razlog za nerad i nered, a isti su obuhvaćeni sudskom nagodbom o plaćanju, a kao što vidimo Grad ima dovoljno sredstava da pokriva sve svoje obaveze (što nažalost prijašnjih godina nikada nije bio slučaj).

Ne može se dogoditi da se ne isplate cijele mjesečne rate za financiranje vatrogastva i športa, a dovoljno sredstava u Gradu Vrbovcu ima.

Žalosna je činjenica da svi gradovi slave svoje vatrogasce i priređuju im svečane dočeke nakon obavljenog posla pomoći našem priobalju, a u Vrbovcu su „nagrađeni“ sa smanjenjem sredstava .

Kako imamo za čuti, gradonačelnik želi dati otkaz stručnim i osposobljenim ljudima koji su zaposleni u Gradu, i to samo stoga što su članovi HDZ-a, a paralelno postoji obaveza lokalnih samouprava da obavljaju poslove iz djelokruga poljoprivrede. To će zasigurno rezultirati sudskim postupcima i stvaranjem velikih troškova.

Nažalost, bili smo svjedoci reperkusija po krivim odlukama koje su u prošlosti donošene, a građane Grada Vrbovca su koštale više od 5.000.000 kn (podsjetimo: nelegalni otkazi Jembri i Turk, kriva isplata plaća zaposlenima u Gradu Vrbovcu).

Zaključak je da mi ne možemo toliko toga dobroga za građane Grada Vrbovca napraviti, a da oni koji bi to trebali pretvoriti u djela, svojim aktivnostima u potpunosti ne ponište benefite za građane.

Uozbiljite se i primite posla !!!

HDZ paralelno ne stoji na mjestu, nego ulažemo maksimalni trud da se realiziraju strateški projekti za Grad Vrbovec i to u vidu Regionalnog vodovodnog sustava Zagreb istok, koji se sa 70 posto sufinancira iz EU, a nekoliko stotina Vrbovčanki  i Vrbovčana će besplatno dobiti priključke na vodu, a kroz projekat aglomeracije Vrbovec, uskoro i na javnu kanalizaciju.

Također se najzad stvaraju pretpostavke za realizaciju retencije „Vir“, koja će najzad riješiti pitanje poplava u samom Vrbovcu.

U nadi za što bržom realizacijom projekata koji će značiti bolji život u Vrbovcu, srdačno pozdravljamo sve Vrbovčanke i Vrbovčane te one koji se tako osjećaju.“

 

Komentar na ovo priopćenje tražili smo od gradonačelnika Vrbovca Denisa Kralja te uskoro očekujemo i njegov odgovor.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime