HDZ-ovi vijećnici uputili demanti na navode Vladimira Bregovića

0
Komunalac add

Nakon što smo objavili vijest o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Vrbovec, stigao je i demanti HDZ-ovih vijećnika u vrbovečkom Gradskom vijeću. Oni demantiraju navode Vladimira Bregovića, a demati prenosimo u cijelosti:

“Vijećnici HDZ-a Damir Tomljenović, Mijo Mijatović, Štefica Fintić i Damir Fašaić demantiraju navode Vladimira Bregovića da je Gradski odbor HDZ-a na svojoj zadnjoj sjednici donio odluku da vijećnici HDZ-a stave sadašnjem gradskom odboru HDZ-a svoje vijećničke mandate na raspolaganje u roku 24 sata, a ukoliko to ne učine da će se protiv njih pokrenuti stegovni postupak, tj. izbacivanje iz stranke. Riječ je o velikoj manipulaciji i iskrivljavanju činjenica od strane Vladimira Bregovića, a u cilju dezinformiranja javnosti.

Prije svega takva odluka o davanju mandata sadašnjem Gradskom odboru HDZ-a i suspenziji vijećnika HDZ-a kako je to tražio Vladimir Bregović tom prilikom nije donijeta jer su predstavnici Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije koji su također bili prisutni na sjednici Gradskog odbora HDZ-a upozorili Vladimira Bregovića da takvu odluku ne može donijeti iz razloga jer se sadašnji Gradski odbor HDZ-a i vodstvo raspušta.

Iz tog razloga želimo obaviti demanti kako bi svi koji prate Radio Vrbovec, a pročitali su ovakve vijesti dobili točne informacije o tome što se dogodilo na sjednici Gradskog odbora HDZ-a.

Točne činjenice su sljedeće:

U četvrtak, 11. listopada 2018. održana je sjednica Gradskog odbora HDZ-a Vrbovec na kojoj je bilo prisutno i vodstvo Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije u sastavu predsjednik Dražen Barišić, podpredsjednik Tomislav Masten i tajnik  Mato Čičak.  Županijsko vodstvo HDZ-a je došlo na sjednicu gradskog odbora HDZ-a iz razloga jer su, kako su spomenuli, u djelovanju Gradskog odbora pod vodstvom Vladimira Bregovića uočeni problemi u funkcioniranju same Gradske organizacije.

I sami vijećnici Gradskog odbora HDZ-a Vrbovec su o problemima u radu Gradskog odbora, koji su se prvenstveno odnosili na nepoštivanje Statuta kod izglasavanja pojedinih odluka, falsificiranje zapisnika kao i niz drugih bitnih nepravilnosti i propusta, obavijestili  Županijski odbor HDZ-a Zagrebačke županije. Tom prilikom su od Županijskog odbora HDZ-a  zatražili i da raspusti Gradski odbor HDZ-a kako bi se proveli izvanredni izbori i izabralo novo vodstvo Gradskog odbora HDZ-a Vrbovec.

Slijedom toga, Gradski odbor HDZ-a je na zadnjoj  sjednici  11. listopada 2018.  proveo raspravu o svojem djelovanju i saslušao mišljenje županijskog vodstva HDZ-a, nakon čega je jednoglasno donijeta  odluka da se predloži  Županijskom odboru HDZ-a Zagrebačke županije da raspusti Gradski odbor HDZ-a Vrbovec i da se provedu izvanredni izbori za novo vodstvo.

Tom prilikom je isto tako od strane svih članova Gradskog odbora prihvaćeno da se donese odluka da će vijećnici HDZ-a svoje vijećničke mandate dati novoizabranom vodstvu na raspolaganje kako bi ono nakon konstituiranja odlučilo o predstavnicima HDZ-a u Gradskom vijeću.”

Ovakav demanti potpisali su vijećnici HDZ-a u Gradskog vijeću Grada Vrbovca Damir Tomljenović, Mijo Mijatović, Damir Fašaić i Štefica Fintić.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime