HDZ: Gradonačelnik stručnim službama brani dolazak na Vijeće // Kralj: Samo štitim zdravlje zaposlenika Grada

0
Komunalac add

Vrbovečki gradski vijećnici sastali su se sinoć na sjednici Gradskog vijeća, koja je ovoga puta održana u dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Na početku sjednice povela se rasprava o tome treba li u vrijeme pandemije i strožih epidemioloških mjera održavati sjednice vijeća te tako risikirati zdravlje vijećnika i zaposlenika Gradske uprave.

Želio bi upozoriti na činjenicu da na sjednici nije prisutna pročelnica koja je zadužena za funkcioniranje vijeća i da postoji mogućnost da ova sjednica zbog toga ne bude regularna – istaknuo je vijećnik HDZ-a Mijo Mijatović.

Odgovorio mu je predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Herček. –Epidemiološke mjere su zadovoljene, prisutno je 12 vijećnika, imamo kvorum i donesene odluke su pravovaljane. Poslovnik ne definira tko mora biti prisutan, konzultirao sam se i s pročelnicom i sjednica je legitimna – naglasio je Herček.

Na kraju sjednice Mijatović je u ime kluba vijećnika HDZ-a/HSU-a izrazio nezadovoljstvo načinom na koji je održana sjednica. – Šokirani smo načinom na koji se održala večerašnja sjednica, bez pročelnice koja je nadležna za Gradsko vijeće, kojoj je prema informacijama koje imam zabranjen dolazak na večerašnju sjednicu, iako su osigurane sve mjere. Bit će zanimljivo vidjeti na koji način će se održati sjednica za izglasavanje proračuna i hoće li pročelnica biti na toj sjednici koja će isto tako ići uživo. Gradonačelnik se ponaša kao diktator, ukida pravo predstavničkom tijelu na normalan rad, pokušava na sve načine opstruirati rad vijeća – rekao je Mijatović.

Za komentar smo upitali i gradonačelnika Denisa Kralja. –Mislim da sam nastupio odgovorno kao poslodavac, u ovim teškim uvjetima. Odluka je bila da na vijeće idu samo zaposlenici koji su nužni da se osigura redovan rad vijeća, da ne bude previše ljudi i da se ne riskira zaraza. Zato sam i bio izvjestitelj po svim točkama koje predlaže Gradska uprava, jer sam prebolio koronu pa ne riskiram zarazu. Upravo se na dan vijeća pokazalo i da sam bio u pravu, jer nažalost dobili smo pozitivan nalaz na COVID-19 jedne djelatnice Službe za opće poslove, a još dvoje zaposlenika je završilo u izolaciji. To se sve dogodilo dakle upravo na dan održavanja sjednice, prema tome moja odluka da na sjednici budu samo nužni zaposlenici je ispravna i time sam zaštitio svoje zaspolenike, ali i vijećnike. Ne razumijem zašto se potencira sukob, moramo svi biti svjesni uvjeta u kojima radimo i živimo – poručio je gradonačelnik.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime