GZŠ donijela Program javnih potreba u sportu za 2015.

0
Komunalac add

M.K.

Članovi Gradske zajednice športova jednoglasno su donijeli Program javnih potreba u sportu Grada Vrbovca u 2015. godini. Zajednica će tako u tekućoj godini raspolagati iznosom od 1,3 milijuna kuna iz gradskog Proračuna, što pokriva oko 50 posto ukupnih potrebnih sredstava koja će se utrošiti za njezino funkcioniranje u tekućoj godini.

Kada se proračunskim sredstvima uračunaju i planirani prihodi od najma u iznosu od 60 tisuća kuna, te prenijeta sredstva iz prošle godine, ukupni prihodi penju se na iznos 1,465 milijuna kuna.  Najveći dio sredstava, 865 tisuća kuna,  u tekućoj je godini namijenjen dotacijama sportskim udrugama kojih je u Zajednici 24, od čega 23 ostvaruju pravo na sufinanciranje, dok je Nogometno središte Vrbovec izdvojeno.

Glavnina, od 634 tisuće kuna, raspoređena je na klubove 1. razreda, tzv. nositelje kvalitete. U tu kategoriju spadaju Nogometni klub Vrbovec, koji od navedene svote dobiva 320  tisuća kuna, dok se ostatak raspoređuje na Košarkaški, Ženski odbojkaški i Teniski klub Vrbovec, te Hrvački klub PIK Vrbovec. Na klubove drugog razreda raspoređeno je 218, trećeg razreda 8, a na školske klubove 4 tisuće kuna. Za organizaciju priredbi značajnih za promicanje sporta planirana su sredstva u iznosu 25 tisuća kuna. Ostali rashodi, od oko 572 tisuće kuna, namijenjeni su za plaće tajnika, domara, čistačice, održavanje stadiona, troškove dvorane, knjigovodstveni servis, bankarsku proviziju i naknadu FINA-i, te na ostale materijalne troškove.

 

Opširniji tekst donosimo u nadolazećem broju Vrbovečkih novina.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime