Gužva na vrhu, Rakovec pobijedio u Turopolju

0
Komunalac add
  1. KOLO, 1. ŽNL ISTOK, PRVENSTVO 2022./23.

Kako se bliži kraj jesenskog dijela tako je sve veća gužva na vrhu jer razlika između prvoplasiranog Kloštra i sedmoplasirane Lonje iznosi samo 4 boda. Stoga se u preostala tri kola očekuju velika uzbuđenja, kako na vrhu, tako i na začelju tablice. Za titulu jesenskog prvaka bore se: Kloštar, Turopolje, Vatrogasac, Buna, Milka Trnina, Rakovec i Lonja, a tu je blizu i Dubrava. Derbi 10. kola u Kobiliću između četvrtoplasiranog Vatrogasca i prvoplasiranog Kloštra završio je bez pogodaka. Rakovec je na gostovanju u Turopolju osvojio sva tri boda. Milka Trnina iz Dubrave s punim plijenom u Vezišće. U turopoljskom derbiju Dinamo Hidrel minimalno slavio protiv Bune. Derbi začelja pripao Gaju protiv Ostrne. Posavec petardom ispratio Brcko. Ban Jelačić i Lonja odigrali bez pobjednika.

Nakon što je Turopolje u prošlom kolu nanijelo prvi poraz lideru Kloštru u Ivaniću Kloštru, u 10. kolu je na svom terenu doživjelo gorko otrežnjenje i poraz od zahuktalog Rakovca. Očekivala se napeta i uzbudljiva utakmica u Turopolju gdje gosti uvijek teško osvajaju bodove. Međutim, gosti su odigrali taktički, disciplinirano i pragmatičnu utakmicu što je na kraju urodilo njihovom pobjedom. Rakovčani su tijekom utakmice pogodili dvije stative i jednu prečku, a tu svoju preciznost su pokazali Bojan Čerkez i Ivica Grgoić. Rakovec je poveo u 43. minuti, a prekrasan pogodak s 16 m postigao je najbolji igrač utakmice, Ivica Grgoić, koji je bio ujedno i jedini zgoditak na derbiju. Tako je Rakovec prekinuo niz Turopoljca od šest utakmica bez poraza. Rakovec iz utakmice u utakmicu igra sve bolje pa se tako u finišu jesenskog dijela nalazi u poziciji izravne borbe za sam vrh tablice. Rakovec se tako nalazi u nogometnom pozitivnom i oduševljenom ozračju, a i sve više gledatelja se vraća na rakovečke tribine. Dakako, da taj sve jači pritisak sportske javnosti općine Rakovec intenzivno osjeća, kako sam trener Dalibor Milanović, tako i sami igrači, ali i Uprava kluba načelu s predsjednikom Željkom Radotovićem.

U derbiju začelja između Gaja i Ostrne, utakmica je protekla u dominaciji domaćina. Unatoč tome što su domaći nogometaši stvorili tijekom utakmice nekoliko izglednih prilika, koje nisu iskoristili, to im se ovaj puta nije obilo u glavu. Naime, pitanje pobjednika, kad to nisu uspjeli napadači, riješio je stoper Sven Subić u samoj završnici utakmice u 87. minuti koji je s 20 m zatresao gostujuću mrežu za zasluženu pobjedu Gaja nad Ostrnom 1:0. Iako se iz domaćih redova naglašava vrlo lijepa i kombinatorna igra, brine ih vrlo teška realizacija stopostotnih prilika. Utakmice Gaja su za gledatelje koji su apsolutno zdravi i nemaju problema sa srcem, jer se domaći navijači previše emocionalno potroše na infarktnim utakmicama. Polako, ali sigurno Gaj se diže iz opasne zone jer je vidljivo da trener Hrvoje Medverec ulaže puno energije da se još više podigne kvalitetna razina igre.

Dubrava je doživjela i četvrti poraz u nizu pa je više nego očito da se nalazi u crnoj rupi. No, još uvijek nije sve izgubljeno jer Dubravci u preostala 3 kola mogu još uvijek itekako popraviti jesenski dojam. Goste je doveo u vodstvo Luka Ivanković u 37. minuti. Pitanje pobjednika riješio je najbolji igrač utakmice Ivan Fešta koji je postigao pogotke u 51. i 70. minuti. Martin Horvat je samo ublažio domać iporaz jer je zabio gol u 75. minuti. Milka Trnina je zasluženo pobijedila Dubravu 3:1 i tako samo potvrdila kvalitetni status ekipe koja spada u sam vrh 1. ŽNL Istok. Nema nikakve dvojbe da momčad iz Vezišća ima potencijale da se u finišu nametne izravno kao kandidat za jesenski naslov.

Derbi između Bana Jelačića i Lonje je bio prije svega bio borben, požrtvovan, s puno duela i prekida, a s puno manje lijepih akcija i atraktivnih poteza. Na početku utakmice Lonja se nametnula agresivnijom i boljom igrom dok su domaći igrači bili primorani na obranu. Lonja je povela u 7. minuti jer je Ivan Marko Ivoš s 30 m pogodio neobranjivo u lijeve gornje rašlje. Lijepa gostujuća akcija za povećanje rezultata zbila se u 44. minuti. Karlo Severec je probio desni bok i centrirao loptu koju je neometen Matija Delija s glavom s 7 m pucao uz desnu vratnicu. Drugo poluvrijeme proteklo je u pritisku domaće momčadi dok je Lonja izgubila primat u veznoj liniji. Pritisak domaćina urodio je plodom koji je izjednačio iz prekida u 87.minuti. Zdravko Tarandek je ubacio loptu koju je Mikulić glavom skrenuo u mrežu. U sudačkoj nadoknadi 90+1 minuti Juričić je ubacio loptu s desne strane koja je u gostujućem kaznenom prostoru pogodila u ruku u padu Šurmina, što sudac Marinčević nije okvalificirao kao kazneni udarac. Na kraju je utakmica između Bana Jelačića i Lonje završila rezultatom 1:1 što je prema prikazanoj igri i najrealniji rezultat. Ban Jelačić nikako da proigra i da izađeiz rezultatske krize dok je Lonja propustila u samoj završnici osvojiti sva tri boda i skok nadrugo mjesto na tablici. Lonja još uvijek nudi „Kraljevstvo za strijelca“ koju u zadnjih par utakmicaspašava veznjak Ivan Marko Ivoš dalekometnim i prekrasnim zgodicima s 30-tak m. Prema tome i Lonja sama odlučuje o svojoj sudbini u zadnja tri jesenska kola, da se zauzme što povoljniju poziciju uoči proljetnog dijela, a nije nemoguće da to bude i s najbolje pozicije. Što Lonja nije bolje plasirana na tablici je kronična neefikasnost zbog koje su odigrali čak 5 neriješenih utakmica.

Ostali rezultati: Vatrogasac – Kloštar 0:0, Dinamo Hidrel – Buna 1:0 i Posavec – Brcko 5:0. Poredak: 1. Kloštar 21, 2. Turopolje 18, 3. Vatrogasac 18, 4. Buna 18, 5. Milka Trnina 17, 6. Rakovec 17, 7. Lonja 17, 8. Dubrava 15, 9. Dinamo Hidrel 13, 10. Brcko 12, 11. Posavec 11, 12. Gaj 8, 13. Ban Jelačić 6, 14. Ostrna 4.

Strijelci: 13 Fešta Ivan (1 KU) (NK Milka Trnina),Grgoić Ivica (3 KU) (NK Rakovec) i Horvat Martin (6 KU) (NK Dubrava)

8 Perić Adrian (2 KU) (NK Turopolje)

6 Matković Damir (4 KU) (NK Vatrogasac (K)) i RamadaniValmar (2 KU) (NK Kloštar)

5 Čerkez Bojan (NK Rakovec), Milićević Jure (NK Kloštar) i Žugaj Martin (1 KU) (NK Posavec)

4 Bradić Tihomir (NK Dubrava), Fulir Marko (NK Dubrava), Karlović Matej (NK Turopolje), Mihaljević Nikola (3 KU) (NK Milka Trnina),Uremović Saša (1 KU) (NK Ban Jelačić (B)) i Vuković Antonio (NK Brcko)

3 Darojković Silvio (NK Ostrna),Hasanović Leon (NK Dinamo Hidrel),Ivoš Ivan Marko (NK Lonja), Jambrešić Jurica (NK Turopolje),KhudoyberdievIkhtiyor (NK Posavec),Štefner Toni (NK Vatrogasac (K)), Tomić Robert (NK Dubrava) i Žutak Lovro (NK Brcko)

2 MuhićSelver (NK Vatrogasac (K)),Benko Dominik (NK Gaj),Čičević Antonio (NK Milka Trnina),Gomerčić Josip (2 KU) (NK Gaj),Huđber Robert (1 KU) (NK Buna),Jambrek Josip (NK Ostrna),Joveš Dejan (NK Posavec),Kanceljak Alen (NK Milka Trnina), Kožul Mario (NK Buna), Marković Ivan (NK Lonja), Mikulić Marko (NK Ban Jelačić (B)),Mosković Antonio (NK Kloštar),Mušanović Damir (2 KU) (NK Brcko),Očić Dominik (NK Rakovec),Pazman Filip (NK Buna), Radman Ivan (NK Posavec),Vranek Ivan (NK Posavec) i Zdunić Luka (NK Turopolje)

1 Agatić Robert (NK Brcko), Baček Dominik (NK Rakovec), Badenić Domagoj (NK Gaj), Barišić Krešimir (NK Vatrogasac (K)), Barišić Andrija (1 KU) (NK Lonja), Bencek Igor (NK Posavec), Brbot Ivan (NK Brcko), Brcko Alen (NK Kloštar), Brzović Filip (NK Vatrogasac (K)), CaputMatia (NK Vatrogasac (K)), Ćosić Josip (NK Ban Jelačić (B)), Filipović Bruno (1 KU) (NK Dinamo Hidrel), Galić Marko (NK Brcko), Gašparec Ivan (NK Gaj), Granić Andrija (NK Lonja), Grgić Goran (NK Dubrava), Habeić Mario (NK Ostrna), Hladni Leo (NK Dinamo Hidrel), Hrkovac Fabrizio (NK Dinamo Hidrel), Ivanković Luka (NK Milka Trnina), Jambrešić Ivan (NK Turopolje), Jandrić Patrik (NK Kloštar), Jurić Goran (NK Milka Trnina), Kletećki Mario (NK Kloštar), Koletić Matija (NK Milka Trnina), Kontić Ivan (NK Vatrogasac (K)), Kopejtko Vedran (NK Milka Trnina), Kovačić Luka (NK Buna), Krvarić Mihael (NK Rakovec), Kuten Anđelko (NK Gaj), Majsec Karlo (NK Milka Trnina), Mandić Stipo (1 KU) (NK Ostrna), Medverec Hrvoje (NK Gaj), Mrkonjić Antonio (NK Buna), Nestić Matija (1 KU) (NK Ostrna), Pajur Patrik (NK Gaj), Perić Josip (NK Ostrna), Pratljačić Manuel (NK Rakovec), Pukšić Mario (NK Buna), Pušić Matija (NK Ban Jelačić (B)), Ronjak Vilim (NK Ban Jelačić (B)), Šejić Andreas (NK Turopolje), Severec Karlo (NK Lonja), Škrinjar Domagoj (NK Ban Jelačić (B)), Škrtić Andrija (NK Dinamo Hidrel), Stuparić Silvio (NK Milka Trnina), Subić Sven (NK Gaj), Tarandek Dražen (NK Ban Jelačić (B)) i Žarina Filip (NK Dinamo Hidrel).

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime