Gulašijada u Preseki

0
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Komunalac add

Udruga vinogradara Kaptol – Preseka organizira natjecanje u spremanju vinskog gulaša. Gulašijada će se održati u subotu, 27. svibnja s početkom u 14 sati. Prijave na natjecanje primaju tajnik udruge Željko Mušak (098/318-958) ili predsjednik Dragutin Goričan (098/9040-088).

Za najbolja tri vinska gulaša prema ocjeni stručnog žirija osigurane su nagrade. Od 18 sati počinje glazbeni program, proglašenje rezultata, besplatan obrok za sve prisutne i narodno veselje uz glazbenike iz Marije Bistrice i osvježavajuća pića.

PRAVILA NATJECANJA

1.OPĆE ODREDBE

Prijaviti se mogu ekipe kao fizičke ili pravne osobe, a prijava za natjecanje je besplatna. Sve prijavljene ekipe obvezne su pripremati vinski gulaš od mesa i krumpira koje osigurava organizator. Ekipe po prijavljivanju na dan natjecanja izvlače dvije kuverte sa brojevima. Na mjesto natjecanja treba doći najmanje jedan sat ranije radi pripreme. Natjecanje započinje istovremeno u 14,00 sati. Vrijeme predviđeno za pripremu vinskoga gulaša do ocjenjivanja stručnog žirija je maksimalno 240 min. (4 sata). Ekipe su dužne nakon završetka natjecanja ostaviti prostor uredan i bez smeća. Skuhani gulaš dijeli se posjetiteljima besplatno.

2. ORGANIZATOR ZA SVAKU EKIPU OSIGURAVA:

1 kg junetine, 1 kg svinjetine, 1 kg krumpira, 10 zdjelica za gulaš, plastične žlice, kruh, vreću za otpad, stol za odlaganje namirnica i ostalih stvari te organizirani prostor sa suncobranima, kao i osvježavajuće piće i majice za članove ekipe.

3. SVAKA EKIPA DUŽNA JE ZA SVOJ NASTUP OSIGURATI:

Vlastiti kotlić za kuhanje, gorivo (plin ili drva), pribor za kuhanje, vlastite začine (luk, sol, papar, vino po izboru i sl.) i ostali inventar. Dozvoljeno je ekipi da ima vlastiti suncobran.

4. NAČIN OCJENJIVANJA

Jedan od takmičara ili predstavnik udruge Kaptol uz svaki uzorak vinskoga gulaša donosi i zaljepljenu kuvertu, jednu od izvučenih po dolasku na natjecanje, a drugu zadržava za naknadnu registraciju pri proglašenju rezultata. Uzorci se nose redom koji odredi organizator i postavljaju na stol za ocjenjivanje. Stručni žiri za ocjenjivanje sastoji se od tri (3) člana, od kojih je namanje jedan profesionalni kuhar. Kuverte s brojevima ostavljaju se ispod zdjelice uzorka. Ocjenjivanje se vrši prema slijedećim kriterijima i bodovima od 1-10.

Gustoća, okus, boja, ljutina, miris, ostalo. U slučaju jednakog broja bodova prioritet kriterija je isti.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime