Grgoić i Matić zaslužni za pobjedu Rakovca protiv Dinama Hidrel 3:1

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 15. KOLO 1. ŽNL ISTOK

RAKOVEC – DINAMO HIDREL 3:1

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 80.

Sudac: Matija Spudić (Ivanić-Grad) 7. Pomoćnici: Danijel Gašpar (Peskovec) i Hrvoje Tišljar (Ivanić-Grad).

Delegat: Tomislav Posavec (Vrbovec).

STRIJELCI: 1:0 Matić(4), 2:0 Grgoić (10), 3:0 Grgoić (42), 3:1 Andrijanić (74).

RAKOVEC: Jurić7, L. Radotović 7, Brlečić 7, (od 63. Kožar 7), N. Jaić 7, Gudić 7, Novoselec 7, Krvarić 7, Očić 7, (od 77. Pavlović -), Matić 7,5, (od 52. Pajur 7), Grgoić 8, Krezo 7,5.

TRENER: Željko Radotović 6,5.

DINAMO HIDREL: Šimić 6,5, Čurla 6, (od 65. Andrijanić 6,5), Risonjić 6, Jakovljević 6,5, Hemen 6, (od 46. Žugaj 6,5), Španiček 6, (od 46. Slivak 6,5), Topalović 6, Zorić 6, Klarić 6, (od 72. Filipović -), Josić 6,5, Kadoić 6..

TRENER: Mario Kajinić 6.

IGRAČ UTAKMICE: Ivica Grgoić.

Uraganski napadi Rakovca od prvog sučevog zvižduka su ubrzo urodili domaćim vodstvom u 4. minuti. Grgoić je centrirao s lijeve strane, a Matić glavom zatresao gostujuću mrežu. Rakovčani su povećali vodstvo u 10. minuti iz prekida. Grgoić je izveo slobodni udarac s 20 m i efektno svladao vratara Šimića. Nova domaća velika šansa dogodila se u 15. minuti. Grgoić je izveo korner s lijeve strane, a udarac Leona Radotovića glavom s 5 m završio je pored lijeve stative. Matić je u 19. minuti proigrao Grgoića koji je neometan tukao s 10 m, ali je njegov udarac izvrsno obranio Šimić. Gosti su se oslobodili domaćeg pritiska tek nakon 20-tak minuta igre. Topalović je pobjegao u 23. minuti domaćoj obrani, ali je njegov šut s 14 m Jurić sigurno ukrotio. Gosti su ponovo zaprijetili preko Zorića u 25. minuti koji je tukao s 10-tak m pored desne stative. Na ubačaj Kreze u 28. minuti s desne strana Grgoić puca glavom sa 6 m, ali je Šimić izvanredno obranio šut. Očić je probio po desnoj strani u 41. minuti, no njegov udarac brani Šimić. Ipak domaći napadi su rezultirali novim pogotkom u 42. minuti. Na dodavanje Matića, Grgoić je 10 m pogodio u desni donji kut za domaće vodstvo 3:0.

Drugo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj borbi jer je domaćin igrao na rezultat dok su gosti sredili svoje redove pa više nije bilo puno prigoda za pogotke. Udarac Krvarića u 53. minuti s 18 m uz dosta sreće obranio je Šimić. Gosti iz Novog Čiča postigli su počasni zgoditak u 74. minuti. Nakon kornera s desne strane Andrijanić je odbijenu loptu poslao u domaću mrežu. U samoj završnici utakmice u 88. minuti Pajur je pobjegao gostujućoj obrani, ali je njegov udarac s 11 m iskosa s lijeve strane prohujao uz lijevu stativu.

Rakovec je sasvim zasluženo pobijedio Dinamo Hidrel jer je ovog puta u svojim redovima imao raspoložene strijelce kapetana Ivicu Grgoića i Ivana Matića. Dok su se gosti snašli, domaćin je imao rezultatsku prednost 3:0 pa je utakmice bila riješena već u prvom poluvrijemenu. Drugo poluvrijeme je bila više formalnost u kojem su i gosti pokazali dio svoje kvalitete, ali od počasnog pogotka nisu mogli više ništa učiniti.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime