Grgoić i Jurić najzaslužniji za slavlje Rakovčana protiv Dubravaca

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 9. KOLO 1. ŽNL ISTOK

RAKOVEC – DUBRAVA 4:2

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledateljs 100.

Sudac: Ivan Lučin (Velika Gorica) 7,5. Pomoćnici: Kristijan Galović i Dario Maras (oboje iz Dugog Sela).

Delegat: Marinko Kostiha (Haganj).

STRIJELCI: 1:0 Krvarić (8), 1:1 M. Horvat (35 11m), 2:1 Grgoić (41), 2:2 Jaić (63 autogol), 3:2 Grgoić (85), 4:2 Grgoić (88).

RAKOVEC: Jurić 8, D. Baček 7, Dujmić 7,5, Jaić 7, Očić 7, A. Tomić 7, (od 81. Pavlović -), Novoselec 7, F. Baček 7, Čerkez 7,5, (od 89. Pratljačić -), Krvarić 7, (od 72. Šipuljak -), Grgoić 8.

TRENER: Dalibor Milanović 7.

DUBRAVA: Kozumplik 6,5, Erić 6, (od 46. Baškarad 6,5), Suša 6, Grgić 6,5, R. Tomić 6,5, Tahirović 6, Štefanac 7, K. Horvat 6, M. Horvat 7,5, (od 86. Mesarić -), Fulir 6, (od 61. Koren -), Stjepanović 6, (od 70. Matejak -).

TRENER: Ivan Leboš 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Ivica Grgoić.

Rakovec je od prvog trenutka utakmice krenuo puno agresivnije, borbenije i dinamičnije od Dubrave koja je djelovala anemično, blijedo i bezbojno. U 3. minuti je zaprijetio Grgoić, ali je njegov udarac iskosa s lijeve strane s 10-tak m prohujao uz lijevu vratnicu. Domaćinova bolja igra isplatila se u 8. minuti. Grgoić je s lijeve strane vratio loptu Krvariću koji je 11 m loptu zakucao u desni donji kut. Nakon lijepe domaće akcije u 13. minuti Čerkez je tukao s 14 m, ali je njegov snažan udarac Kozumplik obranio. Ponovo je Čerkez u 17. minuta s desne strane s ruba kaznenog prostora šutirao loptu koja je završila u naručju Kozumplika. Krvarićev udarac u 24. minuti s 14 m proletio je iznad gostujućih vrata. U prvih pola sata, utakmica je protekla u potpunoj dominaciji Rakovca, koji je nametnuo svoj stil igre dok su se gosti grčevito branili. Dubrava se vratila u utakmicu u 35. minuti. Štefanac je izveo slobodni udarac s 25 m dodavši loptu neometanom Martinu Horvatu koji je ušao u kazneni udarac, šutirao loptu, koja je pogodila u ruku domaćeg igrača, pa je sudac Lučan dosudio kazneni udarac za goste. Martin Horvat je efektno postigao zgoditak iz kaznenog udarca. Grgoić je u 39. minuti snažno šutirao s 14 m, ali Kozumplik brani udarac. Rakovec je u 41. minuti ponovo stigao do rezultatske prednosti. Grgoić je iz slobodnog udarca s 25 m preko živog zida neobranjivo i prekrasno pogodio u desne rašlje. U 43. minuti Grgoić nije iskoristio nesporazum gostujuće obrane pa je njegov šut s 10 m završio uz desnu vratnicu.

U drugom poluvremenu Dubrava je sredila svoje redove pa je ostatak utakmice protekao u obostranoj napadačkoj igri. Štefanac je u 55. minuti izveo slobodan udarac, ali je njegov udarac Jurić sjajnom paradom obranio. Uzvratio je Grgoić u 58. minuti kada je snažno tukao iz slobodnog udarca kojeg je Kozumplik skinuo. Čerkezov udarac u 60. minuti s 14 m završio je uz desnu vratnicu. Martin Horvat je u 62. minuti snažno tukao iz slobodnog udarca s 25 m kojeg je Jurić krajnjim naporom skrenuo u korner. Dubrava je izjednačila rezultat u 63. minuti. Baškarad je izveo korner s desne strane, a loptu je nespretno zahvatio Jaić i završila je u domaćoj mreži. U 73. minuti Martin Horvat je prošao dva domaća igrača po lijevoj strani i vratio loptu Fuliru koji se našao sam na 8 m ispred Jurića koji mu je izvanredno obranio 100 postotnu prigodu. Ponovo je Dubrava imala u 75. minuti šansu za preokret. Štefanac je s lijeve strane dodao loptu Fuliru kojem je iz blizine i po drugi puta Jurić skinuo 100 postotnu priliku. Rakovec je gostujuće promašaje kaznio u 85. minuti. Fran Baček je dodao loptu Grgoiću koji je 12 m preciznim udarcem pogodio u lijevi donji kut. Sve je riješeno u 88. minuti kada je Jurić ispucao dugačku loptu koju je primio najbolji igrač utakmice Ivica Grgoić i potom matirao vratara Kozumplika za zasluženu pobjedu Rakovca protiv Dubrave 4:2.

Sudac Ivan Lučan nije imao lagani zadatak jer je bilo igračkih tenzija, čvrstih duela i povremenih napetosti, ali je utakmica u cjelini odigrana u korektnom ozračju. Tijekom utakmice Lučan je dodijelio 7 žutih kartona i to kod domaćina četiri i kod gostiju tri. Sve u svemu jedna lijepa i kvalitetna utakmica koja je bila odigrana po kišovitom vremenu i koja je nudila obilje uzbuđenja, atraktivnih poteza, vratarskih obrana i zgoditaka. Kod domaćina su najzaslužniji za pobjedu bili kapetan i trostruki strijelac Ivica Grgoić i vratar Mijo Jurić. U redovima Dubrave svojom igrom bili su bolji Martin Horvat i Kristijan Štefanac, dok je tragičar utakmice bio Marko Fulir. Rakovec je s novom pobjedom potvrdio mjesto u zlatnoj sredini dok je Dubrava doživjela treći poraz u nizu, ali se još uvijek nalazi blizu vodećim ekipama lige.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime