Grgoić i Habijanec najzaslužniji za pobjedu Rakovca nad Lomnicom 5:2

0
Komunalac add

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA, 32. KOLO

RAKOVEC – LOMNICA 5 : 2

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja: nema.

Sudac: Mihael Milin 8. Pomoćnici: Štefo Bičanić i Antonio Vukadin (svi iz Dugog Sela).

Delegat: Marijan Baršun (Dugo Selo).

STRIJELCI: 1:0 Grgoić (51), 2:0 N. Jaić (71), 2:1 Gršić (72), 3:1 Grgoić (75), 4:1 Grgoić (77), 5:1 Grgoić (79), 5:2 Mandura (86).

RAKOVEC: Habijanec 8, (do 85. Bedeković -), M. Jaić 7, Radotović -, (od 8. Novoselec 7,5,), Štefinovec 7,5, Baček 7,5, N. Jaić 7,5, Krvarić 7, Očić 7, E. Pajur 7, (od 80. Todorović -), Grgoić 8,5, P. Pajur 7.

TRENER: Hrvoje Koščević 7,5.

LOMNICA: Buđak 5, Dittrich 5, Gršić 6, Dilberović 6, Dijanežević 6, Mandura 5, Ćurić 5, Godinić 5, Bubalo 5,5, Grgić 6, Drk 5,5.

TRENER: Stjepan Deverić 5,5.

IGRAČ UTAKMICE: Ivica Grgoić.

Lomnica je imala sve u svojim nogama u prvom poluvremenu u kojem su nadigrali Rakovec, stvorila nekoliko stopostotnih prilika, koje je izvrsni Dominik Habijanec obranio, pa je u drugom poluvremenu doživjela debakl, jer su Rakovčani kaznili gostujuće promašaje i izborili zasluženu pobjedu 5:2.

Gostujući pritisak je započeo samom početkom utakmice dok su se domaći nogometaši grčevito branili da bi sačuvali svoja vrata. Da bi domaći peh bio još veći ozlijedio se Leon Radović kojeg je u 8. minuti zamijenio Alen Novoselec. U 2. minuti Dijanežević je ubacio loptu s desne strane, a Dilberović s glavom pucao s 8 m pored desne vratnice. Nesporazum Habijanca i Nikole Jaića u 4. minuti nije iskoristio Ćurić kojem je udarac s 7 m obranio Habijanec. Grgić je snažno odapeo u 6. minuti s 11 m, a Habijanec izvrsnom obranom loptu skrenuo u korner. Domaćin je prvi puta izbio iz svoje sredine u 22. minuti, ali je lopta Nikole Jaića upućena s 20 m prohujala iznad domaće vratnice. Brzi domaći kontranapad u 23. minuti nije završio Novoselec koji je komplicirao na 11 m od gostujućeg gola pa je izgubio loptu. Ćurić je u 30. minuti neometan tukao s 10 m, ali Habijanec skida udarac. U 32. minuta nova gostujuća prijetnja jer je s 12 m pucao Mandura, ali opet nova uspješna obrana Habijanca. Najveću gostujuću šansu u 35. minuti nije realizirao Godinić koji je s 4 promašio domaća vrata. U 38. minuti Grgić je nakon lijepe gostujuće akcije s 7 m promašio gol. Brzi domaći kontranapad u 40. minuti poveo je Patrik Pajur po lijevoj strani koji je uposlio Grgoića čiji je snažni udarac s 16 m završio iznad prečke. Godinić je u 43. minuti probio po lijevoj strani i potom tukao s 14 m, ali se Habijanec nije dao iznenaditi. U 45. minuti brza gostujuća akcija po lijevoj strani koju je završio Ćurić s 12 m u vratara Habijanca.

U drugom poluvremenu Rakovec se konačno probudio i nagovijestio u 49. minuti da su sposobni kazniti goste za njihove brojne promašaje. Lijepu akciju izveli su Očić i Grgoić koji je potegao s 14 m, ali se lijepom bravurom istaknuo vratar Buđak. U 52. minuti prodor Grgoića s desne strane koji potom s 10-tak metara preciznim udarcem pogodio u desni donji kut za vodstvo Rakovca. Gosti su uzvratili opasnom akcijom u 54. minuti, ali je Mandura pucao s 10 m iznad domaćeg gola. Ćurić je u 57. minuti tukao s 12 m, ali je loptu sigurno uhvatio Habijanec. Erik Patrik je dodao loptu Očiću u 59. minuti čiji udarac brani Buđak. Prodor Erika Pajura po lijevoj strani u 63. minuti završen je udarcem pored desne vratnice. Novoselec je dubinskom loptom u 71. minuti pronašao Nikolu Jaića koji je prisebno s 10 m svladao Buđaka za povećanje domaćeg vodstva. No, domaće slavlje trajalo je svega jednu minutu jer je Godinić izveo korner s desne strane, a Gršić glavom zakucao loptu s 6 m u domaću mrežu pa se opet vratila neizvjesnost i dramatika u utakmicu. Ipak pitanje pobjednika bilo je prelomljena u 73. minuti kada je Nikola Jaić asistirao Grgoiću koji postiže zgoditak. Šokirana gostujuća obrana kapitulirala je i u 77. minuti kada je Grgoić još jednom svladao Buđaka. Totalni potop Lomnica je doživjela u 79. minuti kada se neuhvatljivi Grgoić i po četvrti put upisao u strijelce za povećanje domaćeg vodstva 5:1. Gosti su samo ublažili poraz u 86. minuti kada je Mandura postigao prekrasan gol s 16 m jer je pogodio u desni gornji kut nemoćnog Bedekovića za konačni rezultat 5:2.

Iako su obje momčadi odigrale utakmice u oslabljenim sastavima još jednom se potvrdilo staro nogometno pravilo, momčad koja ne iskoristi svoje šanse u pravilu bude kažnjena. To se ovaj puta desilo nogometašima Lomnice koji su mogli sve riješiti u prvom poluvremenu, ali su na kraju bili kažnjeni petardom. S druge strane domaći trener Hrvoje Košćević je hrabrim potezima digao Rakovec u drugom poluvremenu i na kraju na krilima domaćeg kapetana Ivice Grgića i izvrsnim obranama Dominika Habijanca sasvim zasluženo ostvario uvjerljivu pobjedu. U domaćoj pobjedi svojom igrom su se još istaknuli: Nikola Jaić, Dominik Baček, Alen Novoselec i Mario Štefinovec. Tako su Rakovčani nakon niza poraza ponovo osjetili slast pobjede i ugledali svjetlo na kraju tunela.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime