Graničar najavljuje borbu za naslov

0
Komunalac add

Osvajanje 2. mjesta Graničara u 2. ŽNL Istok u prošlom prvenstvu bilo je dočekano u Tučeniku s velikim veseljem koje je trebalo omogućiti i plasman u viši rang natjecanja. Da podsjetimo, prvak Turopolje je osvojio 55 bodova, a Graničar se na kraju profilirao u jedinog ozbiljnog konkurenta u borbi za naslov koji je osvojio 50 bodova. Međutim, uskoro je stiglo gorko razočaranje jer se u 1. ŽNL Istok plasirao samo prvak Turopolje. Iako u Graničaru nisu predlagali proširenje lige u 1. ŽNL Istok u koju bi ušao i trećeplasirani Brcko to se nametnulo kao jedna od opcija. Stoga je ljetno razdoblje u Tučeniku proteklo u jednom otužnom ozračju, ali istodobno i na pojačanim aktivnostima kluba kako bi još igrački snažnije dočekali novu sezonu i najavili bitku za naslov prvaka. Dolaskom trenera Anthonya Pavlovića iz Križevaca prije dvije sezone u klub počinje i rezultatski uspon u Graničaru. Naime, iskusnom treneru Pavloviću ostao je na okupu kompletan prošlogodišnji sastav, pa nema dvojbe da uz kvalitetna pojačanja koja su u međuvremenu stigla, ne mogu pobjeći od epiteta favorita.

Trener Anthony Pavlović je u povodu početka priprema i ciljevima Graničara uoče nove sezone rekao da je plan osvojiti 1. mjesto i ulazak u 1. ŽNL Istok. –1. ŽNL Istok nam je ove godine promakla iz poznatih razloga, koje više ne želim komentirati već se okrećemo novoj sezoni i novim sportskim izazovima – poručio je.

Početak priprema krenuo je 25. srpnja 2021. godine u Tučeniku. – Već smo odigrali i prvu pripremnu utakmicu 1. kolovoza na našem terenu gdje smo oslabljeni sastav prvoligaša Gaja pobijedili rezultatom 6:0. Sljedeća je utakmica 7. kolovoza protiv momčadi Gornja Rijeka, pa slijeda, 11. kolovoza, Radnik Križevci (juniori), 14. kolovoza, Rakovec i 22. kolovoz, Zrinski (Zrinski Topolovac). Problem je u tome što je odlučeno da samo naša liga počinje dosta kasno, tj. 11. rujna pa je problem nakon 22. kolovoza pronaći klubove za odigravanje prijateljskih utakmica vikendom, kada je većina igrača slobodna – rekao je Pavlović.

Svi igrači na koje su i do sada računali su ostali u klubu, osim Denisa Starčevića koji je jedini potražio igračku afirmaciju u drugoj sredini dok je Dejan Švogor povrijeđen, pa trenutno ne mogu na njega računati. Nova igračka pojačanja su: Karlo Herendić iz Vrbovca (gotov juniorski staž), Davor Cigler iz Viktorije (Vojakovac), Danijel Bakar (Dubrava) i Milan Mišir iz Radnika Križevci koji će dodatno pojačati konkurenciju i podići kvalitetu igre Graničara u nadolazećoj sezoni.

Uz navedena pojačanja za novu sezonu u kadru su sljedeći igrači: Saša Jantoljak, Vlado Mužek, Andreas Kemenović, Marko Martinčević, Ivan Hmelina, Ivan Hribar, Alen Malčić, Domagoj Malčić, Emanuel Kobelščak, Matija Lepčić, Ivica Nikolić, Mihael Droždan, Krunoslav Herendić, Davor Trninić, Jurica Lovreković, Lovro Ivančić, Damir Mužek, Antonio Komes, Domagoj Šimatović i Valentino Miklečić.

Ostale aktivnosti u klubu odnose se na rad s djecom i uređenje postojećih sadržaja kao i dovršenje rasvjete na pomoćnom igralištu. – U klubu i oko kluba ima puno aktivnih pojedinaca koji čine jednu vrijednu ekipu van terena koja nama omogućuje nesmetano treniranje i igranje utakmica uz vrlo kvalitetne uvjete. Uz našu predsjednicu Gordanu Ivačin, najaktivniji je Vlado Kobelščak, koji je ujedno i čvrsta spona između nas na terenu i klupskog vodstva – dodao je Pavlović.

Nekadašnji trećeligaš Graničar je tako u ljetnom razdoblju proveo mnoge aktivnosti od dovođenja igračkih pojačanja pa do uređenja sportskih objekata za što bolji trenažni proces i odigravanje utakmica te se nametnuo kao jedan od favorita za osvajanje titule u predstojećem prvenstvu u 2. ŽNL Istok.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime