“Grafopisi duše” Josipa Boltižara u vrbovečkoj knjižnici

0
Komunalac add

Izložba grafika domaćeg umjetnika Josipa Boltižara pod nazivom “Grafopisi duše” bit će otvorena u Narodnoj knjižnici Vrbovec u srijedu, 10. studenoga 2021. godine s početkom u 18 sati. Izložba će se moći pogledati do 5. prosinca 2021. godine. – To je uglavnom izložba grafika, a bit će tu i tri ulja na platnu. To jest dva na platnu i jedno na staklu. Bit će to jedan presjek mog stvaralaštva. Sada je već 35. godina kako se bavim grafikom pa će posjetitelji izložbe moći vidjeti kako je izgledala moja prva grafika pa sve do posljednje – rekao je najavljujući izložbu autor Josip Boltižar.

Inače, Josip Boltižar je umjetnik iz Hagnja koji je na likovnoj sceni već više od 50 godina i iza sebe ima 40-tak samostalnih izložbi. Sudjelovao je na mnogobrojnim kolektivnim izložbama te izlagao u Hrvatskoj i inozemstvu. U svom se likovnom stvaralaštvu izražava tehnikama ulja na platnu, grafikama, akvarelima i pastelama.

Rođen je u Završju 1951. godine. Slikarstvom se bavi od 1969. godine, a svoje radove počinje izlagati 1973. godine. O njegovom slikarstvu su pisali: J. Baldani, A. Bauer, M. Bešlić, E. Cvetkova, E. Fišer, L. Paljetak, O. Vujović, Ž. Zdelar, V.S. Gabolit.

U suradnji s pjesnikom Lukom Paljetkom izdao je dvije grafičko-pjesničke mape: Kavez za mene i pticu (1989.) i Klaunske pjesme (1990.). Jedan je od autora grafičke mape Vrbovec 1244-1994. (J.Happ, Dr.I.Kalinski, D.Mandekić). Grafičke mape Klaunske pjesme i Vrbovec 1244 – 1994 pohranjene su u NSB Zagreb. Član je HDLNU-a od 1986., HZSU-a od 1997. i  HDLU-a od 2002. godine.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime