Gradsko vijeće – odabrani dobitnici nagrada Grada

0
Komunalac add

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća odabrani su dobitnici nagrada grada. Tako će na svečanoj sjednici 15. lipnja nagrade za životno djelo primiti doktorica Irena Glad i profesor Mato Baržić. Uz to će biti dodijeljene i godišnje nagrade grada, koje će primiti Igor Makvić, višestruki darivatelj krvi, Ivan Dragija, vlasnik obrta Galoks, DVD Gaj povodom 80 godina rada te OPG Mato Budiselić.

Na sinoćnjoj sjednici prihvaćen je i zaključak o sklapanju sporazuma na programu i projektu razvoja infrastrukture širokopojasnog interneta na području Vrbovca. Naime, predstavnici Vrbovca okolnih općina, Zeline i Bedenice nedavno su pokrenuli zajednički projekt u suradnji s Upravnim odjelom za EU u Zagrebačkoj županiji, a planirano je postavljanja infrastrukture za širokopojasni internet.

Vrbovec je voditelj projekta za tzv. treće područje u koje spadaju spomenuti gradovi i općine, te je sljedeći zadatak provesti pozivni natječaj i odabrati konzultanta, dok je u pripremnoj fazi projekta važno i definirati trase, doći do lokacijske dozvole te obaviti pripremu aplikacije projekta na fondove Europske unije.

Uz to, vijećnici su prihvatili i Izvještaj o radu Savjeta mladih Grada Vrbovca za 2014. godinu.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime