Gradsko vijeće nije prihvatilo izvješće o radu gradonačelnika

0
Komunalac add

Nakon što je proteklog tjedna prekinuta sjednica vrbovečkog Gradskog vijeća i to nakon gotovo šest sati rasprave, danas su se vijećnici ponovno sastali. Nastavak sjednice obilježilo je ne prihvaćanje Izvješća o radu gradonačelnika Denisa Kralja za drugu polovicu 2019. godine. Naime, za prihvaćanje izvješća glasalo je sedam vijećnika (SDP, HSS, BM 365 te nezavisni vijećnik Stjepan Tvorić), čime nije prikupljeno dovoljno “ruku” za prihvaćanje gradonačelnikovog izvješća o radu.

Cijelo izvješće možete pročitati ovdje.

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a, HSS-a i Laburista Tihomir Antolković ovako je komentirao ne prihvaćanje Izvješća o radu gradonačelnika: – Do lokalnih izbora u Vrbovcu ostalo je godinu dana. Kampanja je davno počela, a pokazalo je to i današnje neizglasavanje izvještaja o radu gradonačelnika. Izvještaj je to o radu u kojem se spominje početak gradnje novog vrtića EU sredstvima. Nikad u povijesti Vrbovca nije u jednoj godini uređeno čak deset dječjih igrališta, gradili su se nogostupi, đaci su dobili besplatne radne bilježnice i pribor za školu, umirovljenici veće božićnice. Sagrađena su nova parkirališta u centru grada, asfaltirano je devet ulica i izgrađena je nova cesta prema groblju u Tkalcu. Nastavili smo s energetskim obnovama, dali potpore gospodarstvu i poljoprvredi. Sanirali dvorac Patačić i napravili reciklažno dvorište. Pokrenuli Vrbovec smart city, pripremili dokumentaciju za korištenje obnovljivih izvora energije. Kaj su jeli naši stari bilo je najbolje organizirano do sad, prvi put smo imali klizalište na Adventu – smatra Antolković.

Svi koji su glasali protiv danas su pokazali zavist i sebičnost. Za godinu dana građani Vrbovca dat će jedinu pravu i ispravnu ocjenu rada gradonačelnika Denisa Kralja. Najboljeg gradonačelnika kojeg je Vrbovec do sada imao – zaključio je SDP-ov vijećnik.

Situaciju je komentirao i oporbeni vijećnik Damir Tomljenovic iz HDZ-a: – S obzirom na sredstva na raspolaganju, koja su bitno veća nego prethodnih godina, radi se o 18 milijuna kuna više u jednoj godini, smatramo da nije učinjeno dovoljno. Trebalo je napraviti puno više. Mnogi projekti nisu kvalitetno vođeni, najbolji primjer toga je veliki projekt vrtića koji nije dobro projektiran te prema našem saznanju na jesen neće biti upisano više od 70 djece. Imamo niz zamjerki na rad gradončelnika, a da smo u pravu pokazuje i činjenica da izvješće nije prihvaćeno – rekao je Tomljenović.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime