Gradsko vijeće: nije izabrana ravnateljica Dječjeg vrtića Vrbovec

0
Komunalac add

Vrbovečki gradski vijećnici sinoć su raspravljali o imenovanju nove ravnateljice Dječjeg vrtića Vrbovec. Aktualnoj ravnateljici Željki Šimanović mandat istječe 18. prosinca te je Upravno vijeće vrtića donijelo odluku o raspisivanju natječaja na koji su se prijavile tri kandidatkinje, Željka Šimanović, Snježana Prebežić i Kristina Ljubić Nežić.

Nakon predstavljanja kandidatkinja Upravno je vijeće odlučilo na mandat od četiri godine predložiti Snježanu Prebežić. Ona ispunjava sve uvjete, odgojiteljica je u Dječjem vrtiću Vrbovec već 28 godina. Kontinuirano se obrazuje i usavršava te je pokazala najjasniju viziju vođenja vrtića u narednom razdoblju – pojasnila je predsjednica Upravnog vijeća Maja Novosel.

No prijedlog nije prošao na glasovanju. Oporbeni vijećnici istaknuli su u raspravi kako iz zapisnika Upravnog vijeća nije dovoljno jasno zbog čega je predložena osoba najbolja kandidatkinja te na koji će to način unaprijediti rad vrtića. –  Nemamo ništa protiv da se izabere najbolji kandidat s najboljim programom, no iz zapisnika Upravnog vijeća, koji je vrlo sažet, nije vidljivo po čemu je jedan kandidat bolji od drugog ili trećeg. Nismo niti dobili programe rada već samo životopis gospođe Prebežić, iz kojeg ne možemo zaključiti zašto je upravo ona bolja od drugih kandidatkinja, dok od druge dvije kandidatkinje nismo dobili ništa – rekao je vijećnik HDZ-a Damir Fašaić te dodao da takav šturi prijedlog nažalost ne mogu prihvatiti.

Sljedeći je korak imenovanje vršiteljice dužnosti ravnateljice, koja će posao obavljati do izbora ravnateljice, a najdulje na rok od godinu dana.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime