Gradsko vijeće izglasalo Odluku o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana

0
Komunalac add

Gradsko vijeće Grada Vrbovca održalo je izvanrednu sjednicu na kojoj je izglasalo Odluku o izradi VI. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Grada Vrbovca.

Pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Damir Lončarić pojasnio je da se Urbanistički plan usklađuje sa zakonima o prostornom uređenju.

Pred nama je prijedlog VI. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja. Imamo reviziju određenih dijelova u segmentu prometa i komunalne infrastrukture i osiguranje prostorno-planskih preduvjeta za realizaciju nekih gradskih projekata. Za pokretanje izmjena i dopuna, ishođena su sva mišljenja javnopravnih tijela i na temelju toga je donesena odluka da ne treba provesti stratešku procjenu utjecaja na okoliš. Ova točka je tehničke naravi. Što se tiče Urbanističkog plana, tek zaprimamo zahtjeve građana, rok nam je 30 dana pa ćemo vidjeti kakva će mišljenja na to dati javnopravna tijela. Usklađujemo uglavnom mješovitu namjenu prostora, znači stambeno, stambeno-poslovnu ili pretežito poslovno-stambenu. Dobili smo upit iz Ureda za graditeljstvo jer ima dosta nedoumica i dosta preklapanja. Poslovno-stambena nam je jača od stambeno-poslovne, pa ćemo u tom dijelu detaljnije definirati plan. Molimo sve građane da nam dostave svoje prijedloge – pojasnio je Lončarić.

Sa 13 glasova ZA donesena je odluka 6. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Grada Vrbovca.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime