Gradsko vijeće – Herček umjesto Jaića

0
Komunalac add

Vijećnici vrbovečkog Gradskog vijeća iz redova HSS-a, SDP-a i Laburista te nezavisni vijećnici Hrvoje Herček, Darko Dananić i Stjepan Tvorić danas su uputili zahtjev za razrješenje predsjednika Gradskog vijeća Dejana Jaića. U službenom obrazloženju stoji: – Predsjednik Gradskog vijeća Grada Vrbovca Dejan Jaić prelaskom iz jedne političke stranke u drugu, koja se nije ni kandidirala na izborima, izgubio je našu potporu na mjestu Predsjednika Vijeća stoga se predlaže Vijeću da izabere novog predsjednika.

Dakle, 9 od ukupno 17 vijećnika traži sazivanje sjednice Gradskog vijeća i sukladno Poslovniku Vijeća predlažu razrješenje aktualnog predsjednika Gradskog vijeća Dejana Jaića. Ujedno predlažu nezavisnog vijećnika Hrvoja Herčeka za novog predsjednika Vijeća.

Svoju ulogu predsjednika Vijeća vidim kao poveznicu između vladajuće izvršne vlasti i oporbe s ciljem ujedinjenja vrbovečkih snaga za razvoj grada i bolji život građana – rekao je Herček.

Još uvijek aktualni predsjednik Gradskog vijeća Dejan Jaić zahtjev za razrješenjem kratko je komentirao riječima kako je to demokratsko pravo većine u Vijeću.

Razvoj situacije komentirao je i gradonačelnik Denis Kralj. –SDP i ja kao gradonačelnik podržavamo Hrvoja Herčeka za predsjednika Vijeća. U prošlosti smo imali nekih nesuglasica oko načina upravljanja gradom, no u ovo vrijeme nesigurnosti, kad se masovno mijenjaju stranački kaputi, mi smo definitivno na istoj strani. Moram reći da se ne radi o čvrstoj koaliciji već će svi partneri zadržati pravo zauzimanja različitih stavova o odlukama koje donosi Gradsko vijeće Grada Vrbovca – poručio je Kralj.

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime