Gradsko vijeće danas o proračunu za 2021. godinu

0
Komunalac add

Nova sjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovca održat će se danas u dvorani Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 17 sati. Na dnevnom redu sjednice je 16 točaka. Najvažnija točka je donošenje Proračuna za 2021. godinu s projekcijama za 2022. I 2023. godinu. –Ovo je jedna od najvažnijih sjednica ove godine, a proračun je najvažniji dokument za funkcioniranje jednog grada. Vijećnici većine predali su svoje amandmane. Rasprave će sigurno biti, no želja mi je da pronađemo konsenzus i da taj proračun bude izglasan jednoglasno – istaknuo je gostujući u našem programu predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Herček.

 

Proračun za 2021. godinu planiran je u visini od 92.696.401,62 kuna i manji je za 7,1 milijun kuna odnosno za 7 posto u odnosu na 2020. godinu. Smanjenje se odnosi prvenstveno na kapitalne investicije, 2020. godinu obilježila je vrijednosno najznačajnija investicija – izgradnja novog dječjeg vrtića u Jugu.

Na dnevnom redu je između ostalog i donošenje Programa potpora poljoprivredi na području grada Vrbovca za razdoblje od 2021 do 2024. godine, III. Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Vrbovca, Odluka o raspodjeli sredstava za redovito financiranje poltičkih stranaka i nezavisnih članova u 2021. godini. Vijećnici će raspravljati i o Planu razvoja sustava civilne zaštite i Programu rada Savjeta mladih Grada Vrbovca.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime