Gradski vijećnici raspravljali o porezu na kuće za odmor i rekonstrukciji zgrade Teniskog kluba Vrbovec

0
Komunalac add

Sinoć je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovca na kojoj je izglasano devet točaka. Usvojene su II. izmjene i dopune Odluke o porezima Grada Vrbovca, prema kojima će sve poslove vezane uz naplatu poreza na kuće za odmor od 1. siječnja 2024. godine provoditi Grad Vrbovec.

Grad je već pokrenuo i postupak izmjere kuća za odmor na području Vrbovca, sa svrhom revidiranja podataka. – Provjeravamo stanje na terenu, na taj način ćemo dobiti pošteniji sustav, jer neki trenutno plaćaju taj porez, a neki ne plaćaju – pojasnio je gradonačelnik Denis Kralj. Porez se plaća godišnje u iznosu od 1,99 eura po m² korisne površine kuće za odmor.

Vijećnici su izglasali i Urbanistički plan uređenja proizvodno poslovne zone Dijaneš, u kojoj investitor želi graditi solarne elektrane.

Vijećnici su dali i suglasnost za provedbu ulaganja „Rekonstrukcija zgrade javne i društvene namjene – obnova zgrade Teniskog kluba Vrbovec“ u svrhu prijave na natječaj LAG-a Prigorje. Procijenjena vrijednost obnove iznosi 37.713 eura. – Radilo bi se na uređenju te zgrade, fasada, uređenje sanitarnih čvorova, da zgradu dovedemo u respektabilno stanje, da bude adekvatnija za sve korisnike kojih ima dosta – rekao je Kralj.

Sjednica je započela Aktualnim satom, a snimku možete poslušati u našem programu danas od 16 sati.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime