Gradska zajednica športskih udruga Vrbovca osigurala sportsku opremu ukrajinskim učenicima

1
Komunalac add

Sportski humanizam je oduvijek bio prisutan u vrbovečkom javnom djelovanju pa se tako pokazao i u slučaju ukrajinskih izbjeglica koje stigle na područje grada Vrbovca nakonizvršene ruske agresije na Ukrajinu. Prvi su iz NK Bana Jelačića priskočili da pomognu Ukrajincima u njihovim najtežim životnim prilikama. U Banovu je 19. ožujka 2022. godine bila je odigrana prvenstvena utakmica 14.kola 1. ŽNL Istok između Bana Jelačića i Turopolja. Sav prikupljeni prihod od prodanih ulaznica i od sakupljenih dragovoljnih financijskih priloga na toj utakmici bio je doniran Crvenom križu Vrbovec kao pomoć izbjeglicama iz Ukrajine koje su smještene u Vrbovcu i okolici. Potom se uključio Taekwondo klub Vrbovec koji je otvorio svoja vrata dobrodošlice i humanizma za ukrajinsku djecu i mladež. Svoja nogometna vrata otvorio im je i NK Vrbovec. Vrbovečki sportski klubovi su tako ukrajinskoj mladeži omogućili redovito treniranje, iskazali potporu u društvenoj prilagodbi, pomogli u svladavanju jezične barijere i otvorili put socijalizacije u hrvatsko društvo i vrbovečki život.

Na kraju se uključila i krovna sportska organizacija Gradska zajednica športskih udruga Vrbovca koja je doprinijela kupnji sportske opreme za 42 ukrajinska učenika vrbovečkih škola. U Osnovnoj školi Krunoslava Kutena osigurana su financijska sredstva za kupnju sportske opreme za 38 učenika i za 4 učenika iz Srednje škole Vrbovec. Sveukupno je Gradska zajednica športskih udruga Vrbovca izdvojila 18.900,00 kuna. Ta ljudska gesta samo potvrđuje da vrbovečki sportaši imaju veliko, plemenito i humano srce koje se još jednom iskazalo, ovaj puta u najpotrebnijem životu vrbovečkih Ukrajinaca.

Oduvijek je sport povezivao i gradio mostove prijateljstava pa je i ovo mali primjer pomoći vrbovečkih sportaša prema ukrajinskim obiteljima koje su trenutno pronašle svoj dom na teritoriju grada Vrbovca.

Zdenko Brezarić

 

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime