Gradska udruga umirovljenika podržava suradnju

0
Komunalac add

Izvršni odbor Gradske udruge umirovljenika grada Vrbovca podržava suradnju svih umirovljeničkih udruga u gradu. –Zajednički sve četiri asocijacije koje skrbe o umirovljenicima lakše će i djelotvornije naći rješenja – poručuje Ankica Pavičić, predsjednica Gradske udruge umirovljenika Grada Vrbovca. Podržana je inicijativa HSU-a i od strane Udruge invalida i Sindikata umirovljenika.

Osvrćući se na rad u proteklom periodu, istaknuto je da je pandemija kovida 19 zaustavila mnogobrojne planirane aktivnosti. Izostala su druženja, izleti, posjet kazalištima.

U proteklom periodu veoma smo dobro surađivali s Gradskim društvom Crvenog križa, koje je organiziralo niz korisnih radionica i radionica u kojima su sudjelovali i članovi Gradske udruge umirovljenika Grada Vrbovca– naglašava Ankica Pavičić.

Grad Vrbovec je u proračunu planirao i ove godine isplatiti božićnice što je Izvršni odbor objeručke prihvatio. Ipak drže da se trebalo manje robovati administrativnim mjerama.

Podsjetimo, umirovljenici čija mirovina iznosi do 2.000 kuna imaju pravo na božićnicu u iznosu od 200 kuna, a umirovljenici čija su mirovinska primanja od 2.001 kuna do 4.000 kuna dobit će božićnicu u iznosu od 100 kuna. U navedena mirovinska primanja i ukupan iznos ulaze i domaća i strana mirovinska primanja. Podsjetimo da je prošle godine 2.600 umirovljenika s područja grada Vrbovca dobilo božićnice.

Isto tako, osobe starije od 65 godina koje ne primaju ni domaća ni strana mirovinska primanja, a imaju prijavljeno prebivalište na području grada Vrbovca, na ime božićnice u 2021. isplatiti će se iznos od 200 kuna.

Izvršni odbor je informiran o obilježavanju Međunarodnoga dana starijih osoba te o sportskim susretima umirovljenika koji su održani u Zaprešiću.

Na kraju je Izvršni odbor kooptirao Krešimira Pretković za člana svoga člana umjesto preminulog Tomislava Horvatića.

( Dragan Vicković)

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime