Gradonačelnik primio uspješne vrbovečke sportaše

0
Komunalac add

U maloj gradskoj vijećnici danas je održan prijem vrbovečkih sportaša koji su ostvarili izvrsne rezultate na državnim i svjetskim natjecanjima. Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj primio je Andreu Petrek, osvajačicu zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u bench pressu te njezinog trenera Sinišu Križana kao i hrvače Vjekoslava Luburića i Domenika Andreića koji su osvojili prvo i treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom za uzrast seniora i kadeta.

Hvala vam što predstavljate naš grad na državnoj i svjetskoj razini. Vjerujem da ćete i dalje biti uspješni u svojim sportovima, odnosno da nikome od vas ne nedostaje motivacije za nastavak. Grad Vrbovec upriličio je ovo primanje da vam se i mi „odužimo“ za vaše izvrsne rezultate. Ista su lica danas ovdje kao i prošle godine na nagrađivanju, čekamo da vam se još netko pridruži i da vas bude još više – istaknuo je gradonačelnik Kralj.

Domenik Andreić (HK PIK VRBOVEC) je na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom za uzrast seniora i kadeta osvojio 3. mjesto u kategoriji do 86 kilograma. – Zadovoljan sam postignutim rezultatom s obzirom da treniram i pripremam se uz posao. U pripremama mi mnogo pomaže Vjeko. Što se tiče rezultata, uvijek malo „fali“ za prvo mjesto, ali ja sam ipak zadovoljan. Na prvenstvu sam imao tri borbe, dvije sam dobio i jednu izgubio. Na kraju bih zahvalio gradonačelniku na ovom prijemu – rekao je Andreić.

Vjekoslav Luburić (HK SESV. KRALJEVEC) na državnom je prvenstvu osvojio 1. mjesto u kategoriji do 92 kilograma. – Zahvaljujem na pozivu i podršci gradonačelniku Kralju. Inače, hrvanje slobodnim stilom u Hrvatskoj i nije toliko popraćeno kao hrvanje grčko-rimskim stilom u kojem sam nastupio na Prvenstvu svijeta u Oslu prije dva mjeseca gdje sam zauzeo 12 mjesto. Što se tiče daljnjih natjecanja, sada je prvo na redu Zagreb Open u prvom mjesecu, nakon toga Prvenstvo države grčko-rimskim stilom. Međutim, kako sada stižu nove COVID mjere, pitanje je kako će se to sve skupa održati. I natjecanja i treninzi i pripreme. Za sada ne znamo ništa konkretno – naglasio je Luburić.

Podsjetimo, Prvenstvo Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom za uzrast seniora i kadeta održano je u Vrbovcu prošlog mjeseca. Na Prvenstvu je nastupilo 169 hrvača iz ukupno 20 hrvatskih klubova. Organizator natjecanja bio je Hrvački klub “PIK VRBOVEC”, a suorganizator Hrvatski hrvački savez.

Vrbovčanka Andrea Petrek osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u bench pressu koje je održano u Litvi. Podigla je 122,5 kilograma. Postala je prvakinja svijeta i srušila europski rekord u kategoriji do 69 kilograma. – Zahvaljujem gradonačelniku na pozivu i što nam pomaže u našem radu. Još uvijek nisam svjesna svog rezultata i još uvijek sam pod dojmom. Ali taj rezultat nije došao „preko noći“, puno rada i truda je tu uloženo tako da nam se to vratilo kroz rezultat koji sam postigla. Sada slijedi malo odmora i treba se regenerirati za državno u trećem mjesecu te europsko prvenstvo u Mađarskoj u osmom mjesecu – rekla je Petrek.

Na Svjetsko prvenstvo u Litvu putovao je i njen trener, ujedno i trener Hrvatske benchpress reprezentacije Siniša Križan. – Također zahvaljujem gradonačelniku što nam sve ove godine pomaže. Trudimo se dati sve od sebe u sportu. Lijepo je doći iz jednog malog grada na tako veliko natjecanje i pokupiti zlato. Trud, zalaganje i upornost donose i rezultat. Iznimno sam zadovoljan iz još jednog razloga. Naime, Andrei je ovo prva seniorska godina. Mislio sam da se sljedeće dvije, tri godine stoga nećemo niti približiti borbi za medalje. Veseli me da smo u prvoj seniorskoj godini uspjeli dostići takav rezultat – istaknuo je Križan.

Inače, na Svjetskom prvenstvu u Litvi sudjelovalo je oko 800 natjecatelja iz 24 zemlje. Hrvatsku reprezentaciju predstavile su Andrea Petrek i Sindy Bubek iz Čakovca koja se natjecala u kategoriji juniorki do 47 kg. Sindy je također postala prvakinja svijeta u svojoj natjecateljskoj kategoriji.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime