Gradonačelnik primio osvajačicu svjetskog zlata Andreu Petrek

0
Komunalac add

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj primio je danas Vrbovčanku Andreu Petrek, osvajačicu zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u bench pressu i njezinog trenera te izbornika hrvatske reprezentacije Sinišu Križana. Na prvenstvu održanom u SAD-u u Texasu od 21. svibnja do 1. lipnja Andrea je obranila svjetsko zlato koje je osvojila prošle godine u Južnoafričkoj Republici. Na velikom uspjehu čestitao im je gradonačelnik Kralj. – Andrea i Siniša razmazili su nas sa svojim brojnim uspjesima, no ne smijemo zaboraviti koliko truda i odricanja stoji iza svega. Čast mi je da vas mogu ponovno primiti i simbolično nagraditi u ime svih građana za vrhunske rezultate koje postižete već godinama – rekao je Kralj.

Za prvo mjesto Andrea Petrek podignula je 117.5 kilograma. Zahtjevnom natjecanju prethodile su naporne pripreme. – Jako sam se mučila tijekom priprema, morala sam izgubiti kilažu, a u isto vrijeme održati snagu. Natjecanje je bilo teško i ovo obranjeno zlato mi puno znači – naglasila je Andrea.

Među tisuću natjecatelja iz 64 države Vrbovčanka Andrea pokazala je još jednom svoju iznimnu kvalitetu naglasio je trener Siniša Križan. – Ovo je bilo najjače natjecanje unazad pet godina, a poseban je osjećaj u toj konkurenciji nositi hrvatsku zastavu. Hrvatski powerlifting savez je osnovan 2012. godine, mlada smo organizacija. Imamo dosta natjecatelja, ali iz malog Vrbovca dolazi jedina reprezentativka koja može ostvariti ovakve rezultate. Na kraju smo kao država, računa se pet najboljih rezultata iz bilo koje kategorije, završili na 8. mjestu zahvaljujući samo Andreinom rezultatu. To je uspjeh koji je teško opisati riječima – poručio je Križan.

Nakon povratka iz Amerike nema vremena za odmor, jer Andrea je već krenula s pripremama za Europsko prvenstvo u Istanbulu u kolovozu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime