Gradonačelnik primio osvajače zlata Andreu Petrek i Sinišu Križana

0
Komunalac add

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj primio je danas osvajače zlatnih medalja na Državnom prvenstvu u powerliftingu i benchpressu Andreu Petrek i Sinišu Križana.

Drago mi je što smo se ponovno danas našli s našim rekorderima i našim državnim prvacima Sinišom i Andreom. Čestitam na uspjehu i očekujemo vas ponovno na prijemu nakon povratka s Europskog prvenstva kao europske prvake – rekao je gradonačelnik Kralj.

Vrbovečki su sportaši ostvarili izvanredne rezultate na državnom prvenstvu održanom u ožujku Virovitici. Podsjećamo, Andrea je unatoč ozljedi zgloba šake osvojila 1. mjesto u kategoriji seniorki do 69 kilograma podigavši 115 kilograma, što joj je bilo dovoljno i za osvajanje apsolutne kategorije čime je ponovo potvrdila status najbolje hrvatske bencherice. Njezin trener Siniša Križan nakon dvije godine pauze vratio se natjecanjima, te je također osvojio zlatnu medalju u kategoriji Master 2 do 83 kilograma. Podigao je 145 kilograma što je ujedno i novi hrvatski rekord te je i on osvojio apsolutnu kategoriju.

Sljedeće natjecanje je Kup Hrvatske krajem svibnja u Pitomači, to nam je zadnje natjecanje prije odlaska na Europsko prvenstvo u Budimpešti u kolovozu. Jedino nas ozljede mogu spriječiti u odlasku, no nadam se da će sve biti kao dosad. Očekujem jedno jako europsko natjecanje – rekao je Križan o budućim planovima.

Za prvakinju Andreu nema odmora. –Uvijek se trenira i uvijek je poseban režim, sada je najvažnije da se čuvam ozljeda – naglasila je državna prvakinja koja još uvijek nije zaliječila ozljedu zgloba šake. Preporučena joj je čak i operacija koju će ipak preskočiti zbog važnih priprema za Europsko prvenstvo.

Nemamo vremena za rehabilitacije, jer bi onda morali odustati od prvenstva, a to nam je sada izuzetno bitno. Vjerojatno će rezultat biti malo slabiji no Andrea još uvijek ima snage osvojiti europsko zlato – poručio je trener Križan.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime