Gradonačelnik primio osvajače medalja u hrvanju

0
Komunalac add

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj jutros je primio i prigodno nagradio mlade vrbovečke hrvače koji su osvojili medalje na svjetskim i državnim natjecanjima. Podsjetimo, Vjekoslav Luburić postigao je povijesni rezultat osvojivši srebrno odličje na Svjetskom prvenstvu U-23 u hrvanju grčko rimskim načinom u Budimpešti.

Na putu do finala ostvario je tri pobjede. Redom je pobjeđivao reprezentativce Turkmenistana, Armenije i Kazahstana. U finalu je od njega bolji bio ruski reprezentativac Alirzaev. Vjekoslav Luburić nastupa u kategoriji do 82 kg. -Mirna glava je jako bitna, bez toga ništa, ako imaš briga i ako nisi fokusiran, nemaš šanse – istaknuo je viceprvak svijeta.

Prošlog mjeseca u Vrbovcu je održano Prvenstvo Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom za seniore i seniorke, na kojem je, u kategoriji do 86 kg, Vjekoslav Luburić osvojio prvo mjesto, a Domenik Andreić treće mjesto. Tomislav Mičuda osvojio je treće mjesto u kategoriji do 79 kg. Na velikim uspjesima mladim je sportašima čestitao prvi čovjek grada. –Bila mi je čast primiti ove uspješne mlade sportaše. Očekujem da i dalje ovako dobro treniraju i postižu nove uspjehe i da ćemo se ponovno vidjeti u uredu gradonačelnika. Ovo je velika priča i za Vrbovec, lijepo je kada imamo viceprvaka i kada o njemu pišu brojni mediji i kada se naš grad spominje u takvom kontekstu – poručio je Kralj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime