Gradonačelnik primio nagrađene sportaše

0
Komunalac add

U maloj gradskoj vijećnici danas je održan prijem vrbovečkih sportaša koji su osvojili medalje na državnim prvenstvima u hrvanju, taekwondou i atletici u 2023. godini. Tako se u maloj vijećnici okupilo 12 sportaša koji su ostvarili izvrsne rezultate. Riječ je o članovima Hrvačkog kluba PIK Vrbovec, Taekwondo kluba Vrbovec te Atletskog kluba Zagreb.

Gradonačelnik Kralj čestitao je sportašima na velikim uspjesima. – Primanje sportaša organiziramo već par godina zaredom te nagrađujemo sportaše koji su postigli izvrsne rezultate na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima. Čestitam svima. Nikada nismo imali ovdje više sportaša nego što ih je danas. Sportovi koje danas nagrađujemo su hrvanje, taekwondo i atletika. Zaista mi je drago što sportaša imamo sve više. Nadam se da ćete i dalje nastaviti ovako raditi, nizati uspjehe i biti ponos našeg grada. Na nama je da vas i dalje nagrađujemo za vaš uspjeh i podržavamo vas u tome što radite. Čestitke i vašim trenerima i roditeljima – rekao je Kralj.

Marino Kovačić iz Hrvačkog kluba PIK Vrbovec osvojio je 3. mjesto i brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske U15 slobodnim načinom održanom u rujnu u Petrinji. Natjecao se u kategoriji do 62 kilograma. Ivano Kovačić, također član Hrvačkog kluba PIK Vrbovec, osvojio je zlatnu medalju na Prvenstvu Hrvatske za seniore U17 slobodnim načinom u kategoriji do 80 kilograma. Domenik Andreić zauzeo je 2. mjesto na istom natjecanju u kategoriji do 86 kilograma, a Jakov Čuković osvojio je 3. mjesto u kategoriji do 110 kilograma.

Na Prvenstvu Hrvatske za djevojčice i dječake U13 slobodnim načinom, održanom u Sesvetskom Kraljevcu, vrbovečke su hrvačice i hrvači postigli sljedeće rezultate: Lucija Lernatić osvojila je 1. mjesto u kategoriji do 44 kilograma, Petra Ranogajec osvojila je također 1. mjesto u kategoriji do 70 kilograma, Ivano Domgjoni zauzeo je 2. mjesto u kategoriji do 33 kilograma te Antonio Ivčin osvaja 2. mjesto u kategoriji do 75 kilograma. Ivan Gegić osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 75 kilograma, a Lara Matković također broncu u kategoriji do 54 kilograma.

Član Taekwondo kluba Vrbovec Leonardo Milanović osvojio je 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u formama.

Atletičar Marko Tirić na Državnom je prvenstvu u atletici osvojio 3. mjesto na 60 m prepone i 2. mjesto u štafeti 4×400 m.

U ime nagrađenih sportaša najprije se obratio Domenik Andreić. – Prije svega zahvalio bih se gradonačelniku na prijemu i nagradi. Domaćini smo Prvenstva države u slobodnom stilu u Vrbovcu. Ja sam nastupao u kategoriji do 86 kilograma. Pobijedio sam u tri borbe, a u finalu samo izgubio. Borbe su bile dosta teške jer je bilo mnogo ozljeda. U klubu se lijepo radilo, odlično treniralo te je stoga rezultat bio neizbježan – istaknuo je Andreić.

Svoje iskustvo na Taekwondo natjecanju u formama podijelio je brončani Leonardo Milanović, inače učenik 7. razreda i član Taekwondo kluba Vrbovec. Bez većih problema zauzeo je 3. mjesto na natjecanju. Taekwondo trenira već četiri godine. Rekao je kako mu uopće nije teško niti naporno trenirati i uskladiti treninge sa školskim obavezama i aktivnostima. Kako sam kaže, trenira tri puta tjedno i želi se nastaviti baviti ovim sportom u budućnosti.

Prijemu je prisustvovala i Andreja Tanasković, pročelnica Službe za opće poslove.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime