Gradonačelnik Kralj: “Zatražili smo proglašenje elementarne nepogode”

0
Komunalac add

Jako nevrijeme pogodilo je Vrbovec jučer u poslijepodnevnim satima te u kratkom vremenu napravilo veliku štetu. Vatrogasci su odmah izašli na teren, odrađene su 32 intervencije.

Velike su štete na usjevima i vinogradima. Gradonačelnik Denis Kralj zatražio je danas proglašenje elementarne nepogode od Zagrebačke županije. – Štete su zaista velike, čuo sam se sinoć sa županom Kožićem i najavio sam mu da ćemo predati zahtjev za proglašenje elementarne nepogode. Vjerujem da će šteta biti proglašena, onda ćemo obavijestiti sve građane gdje i na koji način predati zahtjev za naknadu štete – naglasio je Kralj te dodao kako će i Grad ponuditi financijsku pomoć.

– Ono što u ovome trenutku možemo napraviti kao Grad, prije nego što se proglasi elementarna nepogoda, je ponuditi pomoć građanima kojima su stradali krovovi na kućama, pozivamo građane da pošalju na našu email adresu fotografije oštećenja, pa ćemo skupiti sve prijave i kao Grad dati financijsku pomoć, a za druge štete neka pričekaju proglašenje elementarne nepogode – pojasnio je Kralj koji je još jednom zahvalio vatrogascima na brzom angažmanu.

Zahvaljujem vatrogascima koji su istog trena izašli na teren, bili su na terenu navečer do 23 sata, prvo su spašavali imovinu svojih sugrađana i osiguravali da grad funkcionira, a tek onda se posvetili svojim obiteljima i svojim kućama. Velika zahvala njima – rekao je gradonačelnik Kralj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime