Gradonačelnik Kralj: Sramotan pritisak na medije Hrvoja Herčeka

0
Komunalac add

U našu redakciju stiglo je priopćenje gradonačelnika Vrbovca Denisa Kralja vezano uz dopis koji je predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Herček službenim putem uputio Radio Vrbovcu, u kojem traži uvođenje nove političke emisije u naš program. Priopćenje gradonačelnika prenosimo u cijelosti:

“Neugodno me iznenadilo kad sam ovih dana saznal za službeni dopis koji je predsjednik gradskog vijeća Hrvoje Herček poslao Radio Vrbovcu, i u kojem ih s pozicije moći i s pozicije onog koji radiju izglasava sredstva, traži nove radijske emisije za sebe i svoje nove suradnike – Sudinca i HDZ. Gospodin Herček očito nije čul za nezavisnost medija i za slobodnu uređivačku politiku.

Amadmanom koji među ostalim potpisuju Herček i Sudinec prije par tjedana uzelo se Radiju u Rebalasu proračuna dio sredstava. Pitam se kaj će biti kod izglasavanja Proračuna za sljedeću godinu, ako novinari odbiju plesati u ritmu glazbe predsjednika vijeća. Hoće li se radiju i dalje rezati sredstva i hoće li se zbog toga otpuštati novinari?

Nova većina u Gradskom vijeću, koju čine HDZ i HDS (Herček, Dananić i Sudinec) počela je vedriti i oblačiti po Vrbovcu. Svakakve sam već najave čul iz njihovih usta, no ovo je nekaj sasvim novo jer pokazuje da Hrvoje Herček ne razumije puno stvari kad si dopušta ovakve, mogli bismo reći, prijetnje medijima. Jer kad netko Radiju uzme novac u kriznoj godini kad
ionako ima manje reklama zbog korone, pa nakon par tjedana šalje ovakve dopise ne znam kako to drugačije shvatiti nego prijetnjom Radio Vrbovcu i prijetnjom slobodi medija.

Ovakav bahati i bezobrazan pristup, koliko znam, nije si dopustio niti jedan političar u Vrbovcu u zadnjih trideset godina. Mislim da osim Hrvoja Herčeka nitko nije pisal na Radio i s pozicije moći tražil emisije za sebe.

Otvoreno poručujem Herčeku da mu ovo neće proći. Može on imati većinu u gradskom vijeću. No, Vrbovec još uvijek ima gradonačelnika koji pazi da HDZ, koji je ovim gradom loše vladao 12 godina, ali i Herček i Sudinec ne rade štetu u našem gradu.

Prije tri godine sam prozival bivšu postavu Radio Vrbovca zbog cenzure. Odgovorno tvrdim da današnja opozicija, odnosno sad vladajući imaju i tri puta više termina na Radio Vrbovcu nego što smo to mi imali kao članovi opozicije. Prema tome pristup gradskom radiju imate, a urednici ipak niste”.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime