Gradonačelnik Kralj primio mladog vrbovečkog atletičara Zvonimira Tirića

0
Komunalac add

Gradonačelnik Denis Kralj primio je jutros u svom uredu mladog vrbovečkog atletičara Zvonimira Tirića i nagradio ga za izvrsne sportske rezultate koji su mu priskrbili odlično osmo mjesto na svjetskoj ljestvici.

Šesnaestogodišnji Zvonimir Tirić trenirati je počeo prije osam godina u domaćim klubovima, a trenutno je član Atletskog kluba Zagreb. U protekle dvije godine mlada nada hrvatske atletike osvojila je brojne medalje u pojedinačnim i ekipnim prvenstvima Hrvatske te međunarodnim natjecanjima. Njegov je izbor olimpijska dispcilina višeboj, koji se sastoji od četiri trkačke, tri skakačke i tri bacačke discipline.

Tu se nabolje osjećam i sretan sam što mogu trenirati u svim tim disciplinama – ističe učenik Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu. –Teško je uskladiti treninge i školu, ali najvažnije je dobro organizirati dan i onda se sve može, u svemu me podupire i moja obitelj – kaže mladi atletičar.

Pred njim je još jedna dvoranska sezona, u srpnju i Europsko atletsko prvenstvo U18 u Italiji, a u dugoročnoj viziji je i Olimpijada 2024. godine.

Vrbovečkom atletičaru na uspjesima je čestitao gradonačelnik Kralj. –Grad nastavlja s potporama za naše mlade sportaše. Kao i svaki sport, atletika je zahtjevna i treba financirati sve te odlaske na natjecanja, Grad daje tu svoj skroman doprinos. Nadam se da će Zvonimir nastaviti s ovakvim rezultatima, pred njim je i europsko prvenstvo i siguran sam da se ponovno vidimo nakon toga – zaključio je gradonačelnik.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime