Gradonačelnik Kralj primio mladog atletičara Zvonimira Tirića

0
Komunalac add

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj danas je u velikoj vijećnici primio mladog vrbovečkog atletičara i hrvatskog juniorskog reprezentativca Zvonimira Tirića. Nagradio ga je za izvrsne sportske rezultate koje postiže na državnim prvenstvima te na međunarodnoj sceni.

Zvonimir je u kategoriji mlađi junior osvojio 3. mjesto na Balkanskim atletskim igrama 2019. godine, te je balkanski viceprvak u kategoriji juniora u 2020. i 2021. godini. Za nekoliko godina osvojio je mnoge kolajne u raznim kategorijama u pojedinačnim i ekipnim prvenstvima Hrvatske i međunarodnoj konkurenciji. Član je AK Zagreb od svoje 15. godine.

Postao sam članom u osmom razredu jer sam na taj način napravio iskorak u mojoj sportskoj karijeri. Prvi trener mi je bio Siniša Ćuk, a sadašnji mi je Hrvoje Ćuk. To je bio logičan slijed u sportskom slijedu koji podrazumijeva i određene žrtve do puta ka uspjehu. No, nije mi nimalo žao jer sam zavolio atletiku. Od AK Zagreb primio sam priznanja za najboljeg kadeta u 2018., najboljeg mlađeg juniora u 2019. i 2020. godini – rekao je Zvonimir.

Inače, Zvonimir je učenik zagrebačke Gornjogradske gimnazije, a na pitanje kako usklađuje naporne treninge i školske obaveze kaže da mu to nije teško jer je spreman na odricanja. – Odlučio sam se za takav način života i spreman sam na odricanja. Stoga slobodnog vremena takoreći i nemam jer svaki slobodni trenutak posvećujem svojim životnim obvezama i radostima – rekao je.

Zvonimir je na početku trenirao utrke s preponama, ali se kasnije počeo zanimati i za ostale atletske discipline te je na kraju prevagnula želja da se natječe u višeboju. – Malo po malo stigao sam do višeboja, prvo je bio kod limača troboj, pa petoboj, šestoboj i sada na kraju desetoboj. Treniram i napredujem. Ove sam godine bio u Istanbulu na Prvenstvu Balkana i osvojio drugo mjesto. To mi je bio najznačajniji uspjeh ove sezone. Bio sam i prvak Hrvatske u višeboju u svojoj kategoriji – istaknuo je.

Također, pojasnio je i što sve desetoboj obuhvaća. – Sastoji se od trkačkih, skakačkih i bacačkih disciplina. Tako prvi dan obuhvaća trčanje na sto metara, skok u dalj, bacanje kugle, skok u vis i trčanje 400 metara. Drugi dan obuhvaća 110 metara prepone, bacanje diska, skok s motkom, bacanje koplja i trčanje 1500 metara – rekao je Zvonimir.

Što se tiče planova za dalje, kako i sam kaže, nastavlja trenirati desetoboj i ostvarivati dobre rezultate. – Otvorila mi se prilika da idem trenirati u Njemačku tako da ću vidjeti dok završim srednju školu što ću točno dalje – dodaje.

Gradonačelnik Kralj rekao je da je ovo drugi put da organiziraju primanje za mladog atletičara. – Zvonimir je i dalje vrijedan sportaš te postiže izvanredne rezultate. Odluka je Grada Vrbovca da podrži sve naše sportaše koji postižu iznimne uspjehe. Ova financijska potpora je smatram itekako potrebna kod desetoboja gdje ima mnogo opreme i rekvizita pa vjerujem da je stoga to jako skup sport. Ponosni smo na uspjehe koje Zvonimir postiže i želimo mu puno sreće u budućnosti. Siguran sam da ćemo se naći ovdje i sljedeće godine i u godinama ispred nas – rekao je Kralj.

Na kraju, Zvonimir je zahvalio gradonačelniku na prijemu i pomoći te istaknuo da će mu itekako dobro doći za potrebnu sportsku opremu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime