Gradonačelnik Kralj predstavio polugodišnje izvješće o radu

0
Komunalac add

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca gradonačelnik Denis Kralj predstavio je Izvješće o radu za razdoblje od srpnja do prosinca 2023 godine. Na početku svog izvješća gradonačelnik je naveo gradnju dva nova vrtića u Luki i Lonjici te sanaciju više kilometara gradskih ulica.  – Velika sanacija cesta i mostova oštećenih u potresima na području Grada Vrbovca i financirana iz Fonda solidarnosti Europske unije trajala je od travnja do kraja lipnja 2023. godine. Radovi su obuhvatili oko 10,5 km gradskih ulica, odnosno 23 ulice u samom naselju Vrbovec. Ulaganja u održavanje nerazvrstanih cesta i puteva rastu iz godine u godine. Asfaltiralo se u Graberšćaku, na Kundetiću, Mareniću, kod retencije Vir, cesta između Poljane i Prilesja, u Dijanešu – rekao je Kralj.

Osigurana su sredstva za rekonstrukciju objekata javne namjene. – Uz novu zgradu u Banovu, koja je nedavno otvorena, odrađena je i sanacija temelja zgrade Pučkog otvorenog učilišta. Odobreni su i projekti sanacije Dvorca Patačić, Likovne galerije, Starog suda i Kule Zrinski. Svi ti projekti će krenuti krajem godine – pojasnio je gradonačelnik te istaknuo kako je sagrađena i prva hala na bivšem gradskom zemljištu u zoni Poduzetnik. –Vrbovečka firma Apital d.o.o. koja je bila prvi privatni kupac gradskog zemljišta u zoni prva je i sagradila halu.  Tijekom 2021. i 2022. godine prodana su sva gradska zemljišta uz cestu u zoni Poduzetnik. Kad su u pitanju daljnja ulaganja u infrastrukturu u zoni valja reći kako nam je Ministarstvo gospodarstva odobrilo 35.600 eura za gradnju ceste. Početak radova očekuje se tijekom ove jeseni – naglasio je gradonačelnik u svom izvješću.

Za EU fondove spremno je 20 projekata, jedan od značajnijih je nadogradnja vrbovečkih osnovnih škola, što će omogućiti i jednosmjensku nastavu. – Uz EU fondove pokušavamo što više novca dobiti i iz Zelenih fondova. Tu smo dobili projekt rekonstrukcije nogostupa u Zagrebačkoj ulici, rekonstrukciju parkirališta kod Gradskog stadiona, rekonsrtukciju Ulice Frana Krste Frankopana u centru i parkirališta u centru. Postavljene su solarne elektrane na vrtić, školu i Gradsku upravu – rekao je Kralj. U tijeku je druga faza geodetsko – katastarske izmjere, na području naselja Konak, Novo Selo, Brčevec, Prilesje, Naselje Stjepana Radića, Savska cesta, Cerje, Vrbovečki Pavlovec, u dijelu Celina koji nije bio obuhvaćen prvom fazom te na Blanju i Vinišću. Veliki projekti su također i gradnja kanalizacije i vodovoda. – Vodovod bio uskoro trebao biti završen i napokon pušten u upotrebu, rok završetka je kolovoz ove godine – istaknuo je.

Nastavljena su ulaganja u školstvo. Šestu godinu zaredom osigurane su besplatne radne bilježnice i pomagala za školu. Po drugi su put isplaćene potpore srednjoškolcima za kupnju knjiga, povećane su stipendije, osigurano je 100 tisuća eura za pomoćnike u nastavi. Grad je nastavio i s potporama za gospodarstvo i poljoprivredu, obnovom društvenih domova. –Povećali smo cenzus za bozićnice za umirovljenike, a sada mogu najaviti i povećanje božićnica. Puno se ulagalo i u vatrogastvo, zahvalan sam našim vatrogascima koji su se zaista iskazali kada su nas pogodile elementarne nepogode. Otvorene su dvije nove zgrade, Crvenog križa i Centra Stančić, Grad je bio partner u oba projekta, za Crveni križ izdvojili smo i značajna sredstva – istaknuo je Kralj.

U Nerezinama je uspješno odrađena šesta sezona. Sezona je trajala 94 dana, u odmaralištu su boravila 1.166 gosta i ostvareno je 9.329 noćenja. – Uspješno su održane i manifestacije Kaj su jeli naši stari i Advent u Vrbovcu. Na te manifestacije stvarno možemo biti ponosni. Advent sada uzimamo zdravo za gotovo, a još prije šest godina ga nismo niti imali – naglasio je Kralj u svom izvješću o radu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime