Gradonačelnik Kralj predlaže krizne mjere

0
Komunalac add

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj odlučio je pokrenuti krizne mjere potpore gospodarstvu, zbog ozbiljnih ekonomskih šteta u cijelom svijetu, pa tako i u našem gradu, izazvanih širenjem virusa COVID 19.

U nastavku prenosimo priopćenje gradonačelnika Denisa Kralja:

“S ciljem očuvanja radnih mjesta u Gradu Vrbovcu danas smo donijeli sljedeće
odluke:

  1. Predložit ćemo Gradskom vijeću Grada Vrbovca izglasavanje KRIZNE MJERE POTPORE GOSPODARSTVU.

Mjera će biti usmjerena prema firmama i obrtima koji su zbog pandemije morali prekinuti rad. Kako bismo očuvali radna mjesta isplaćivat ćemo direktne potpore poslodavcima koji nisu otpuštali radnike (radi se o nadogradnji državne mjere – država je obećala sufinancirati minimalac u iznosu od 3250 kuna).

Sredstva za mjeru naći ćemo preraspodjelom Proračuna. Iz tog razloga već su obustavljeni pozivi za sve mjere potpore gospodarstvu i poljoprivredi (osim mjera oslobađanja od komunalnog doprinosa i oslobađanja od plaćanje komunalne naknade). Naravno da smo i dalje stava da treba pomagati primjerice pčelare i sve gospodarstvenike koji investiraju u Vrbovec i koje smo mjerama pratili do sad, ali trenutno se nalazimo u izvanrednoj situaciji koja traži od nas da uvodimo izvanredne mjere i pomažemo onima koje je ova kriza najviše pogodila.

  1. Gradskim ustanovama i firmama zabranili smo nova ulaganja dok razmjeri i posljedice krize ne budu jasniji
  2. U Gradu Vrbovcu se nastavljaju započete investicije i radovi. Sve ostalo se zaustavlja dok posljedice krize po Proračun Grada Vrbovca ne budu jasnije.
  3. Plaćanje vrtića od strane roditelja za vrijeme trajanja krize utvrdit će se ovisno o trajanju krize i stanju Proračuna Grada Vrbovca. Posebnu brigu vodit ćemo o roditeljima djece koji su ostali bez posla ili kojima plaće nisu isplaćivane.
  4. Ukinut će se rješenja o plaćanju korištenja javnih površina za sve koji su pogođeni krizom i koji više ne rade.
  5. Kad je u pitanju plaćanje komunalne naknade. Obračun se u Gradu Vrbovcu radi jednom godišnje i to na kraju godine što znači da sve firme i obrti koji su pogođeni krizom mogu odgoditi plaćanje.”

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime