Gradonačelnik Kralj: “Novim reprogramom kredita uštedjeli smo 123.000 kuna”

0
Komunalac add

Grad Vrbovec je početkom ožujka ove godine još jednom reprogramirao stari dugoročni kredit iz 1998. godine, rekao je to gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, odgovarajući na pitanje SDP-ovog vijećnika Krunoslava Sohore.

S obzirom na averziju većine građana našeg grada prema kreditnom zaduživanju i informacije da je grad opet reprogramirao kredit, molim da nam pojasnite što to znači za naš grad? – pitao je Sohora.

Gradonačelnik Kralj odgovorio da je grad reprogramom dobio još povoljniju kamatu.          – Prvi put kredit smo reprogramirali 2018. godine i tad smo kamatu smanjili s 4,48 na 1,35 posto. U međuvremenu je kamata pala na 1,18 posto, no svejedno upustili smo se u novi krug pregovora s bankama oko reprograma kredita. Uspjeli smo sa Zagrebačkom bankom ispregovarati novu kamatu od 0,74 posto čime ćemo Gradu uštedjeti dodatnih 123.000 kuna do kraja otplate kredita – rekao je Kralj.

Podsjećamo, zadnju rata kredita koji je podignut u prošlom stoljeću Grad Vrbovec otplatit će 2029. godine. – Otplata navedenog kredita, u zadnjih pet godina ove gradske uprave koštala nas je 5.650.000 kuna. Ukupno smo do kraja prošle godine za kredite dali više od 16 milijuna kuna – zaključio je gradonačelnik.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime