Gradnja novog vrtića napreduje bolje od očekivanog

0
Komunalac add

Prije gotovo četiri mjeseca započeli su radovi na izgradnji novog gradskog vrtića u Jugu u De Piennesovoj ulici. Iako je pandemija koronavirusa usporila realizaciju brojnih projekata, to se na sreću nije dogodilo na ovom važnom projektu za naš grad. Jučer smo obišli gradilište te se uvjerili da je prva faza gradnje gotova. Objekt je “zatvoren” (zidovi i betonska ploča na krovu), a od sljedećeg tjedna počinje ugradnja stolarije, instalacija, prekrivanje krova sendvič-panelima te ostali radovi. Kako posao za sada ide, radovi bi mogli završiti i prije ugovorenog roka, a to će zasigurno razveseliti brojne vrbovečke roditelje koji sa strepnjom iščekuju rezultate upisa u dječji vrtić.

Podsjetimo, ugovoreni rok za dovršetak vrtića je 12 mjeseci od potpisivanja ugovora, odnosno do sredine prosinca 2020. godine, međutim i sam izvođač najavio je kako bi radovi mogli i ranije biti gotovi.

Kapacitet novog vrtića je pet vrtićkih skupina odnosno stotinjak djece. Ukupna vrijednost ugovora je 12,2 milijuna kuna, od čega je 7,4 milijuna kuna Grad Vrbovec osigurao iz EU sredstava.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime