Gradečki vrtićanci učili o medu i važnosti zdrave prehrane

0
Komunalac add

Mališani iz Dječjeg vrtića DIN-DON Gradec danas su s veseljem i oduševljenjem dočekali posjet Jasmine Lipić, čiji OPG na području općine Gradec proizvodi domaći med. Posjet je održan u organizaciji vrtića u suradnji s načelnicom Općine Gradec Ljubicom Ambrušec koja je i ovog puta dala punu podršku u edukaciji i kušanju domaćeg meda mališanima u dječjem vrtiću.

Sva naša događanja u ovoj godini nekako počinju s mladima i za mlade pa smo tako uz veliku radost dobročinstva za svu našu djecu osnovne i područnih škola u Gradecu, jučer dogovorili nanovo suradnju s ravnateljem Vladom Starešecom, uz besplatnu kuhinju za sve osnovnoškolce, a što je proglašeno na nivou cijele Hrvatske. Tako je i Općina Gradec dala podršku u vrijednosti oko 12 tisuća kuna, odnosno 1600 eura mjesečno, a kako bi djeca imala što kvalitetniju i zdraviju prehranu u školi – istaknula je načelnica Ljubica Ambrušec.

Dodaje kako su ovime samo nastavili podršku u prehrani djece u školi, a koju su do sada financirali onima slabijeg imovinskog stanja. – Posebno nas raduje i ovo događanje danas s našom predivnom dječicom, našim vrtićancima i njihovim divnim tetama, kao i ostalim osobljem kroz ovaj kvalitetan vid edukacije. Na taj način naša djeca od najranije dobi stječu znanja o prirodnim i zdravim prehrambenim artiklima s ciljem što kvalitetnije i zdravije prehrane u njihovim životima. Divni su naši mališani, toliko toga znaju i predivni su sugovornici, u tolikoj mjeri da i sami poželimo biti kao oni, prekrasno edukativno druženje. Hvala OPG-u Lipić i našoj, uvijek posebnoj gošći Jasmini, kao i našim dragim tetama i svom osoblju vrtića na osmišljavanju ovako poučne edukacije našoj djeci, koju ćemo uvijek podržati, kao i sve ostale koje ćemo provoditi u ovoj godini – poručila je Ambrušec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime