Grad Vrbovec uvodi aplikaciju za transparentnije financiranje udruga

0
Komunalac add

Gradonačelnik Denis Kralj danas je potpisao ugovor s direktorom tvrtke Fortis Labor koja je prošle godine razvila aplikaciju SOM sport financiranu sredstvima EU fondova.

Ovom aplikacijom uvodi se potpuna digitalizacija pravdanja namjenskih sredstava isplaćenih iz gradskog proračuna preko javnih poziva za udruge na vrbovečkom području – Trendovi se mijenjaju i danas se od svakog grada traži transparentnost i digitalizacija, a ovo je prvi korak Grada Vrbovca u tom smjeru. Odlučili smo se za ovu aplikaciju zato što pruža uvid u sva sredstva koja dajemo udrugama te u svakom trenutku imamo nadzor nad time na koji način su ta sredstva utrošena – rekao je Kralj.

Direktor tvrtke Fortis Labor Lorenzo Gašparić istaknuo je da već nekoliko gradova u Hrvatskoj koristi ovu aplikaciju, ali Vrbovec je prvi grad koji je uvodi za sve udruge u našem gradu.

Inače, ova digitalna aplikacija u potpunosti olakšava svakodnevni rad sportskim klubovima  i udrugama. Aplikacija smanjuje administrativne poslove koje klubovi imaju svakodnevno, digitalizira članarine koje se šalju automatski putem maila te omogućuje transparentnu komunikaciju s roditeljima ili članovim udruge ili kluba. Aplikacija je Hrvatski proizvod nastao u Zagrebačkom centru inkubatora Zicer.

Ovim bi ugovorom trebalo biti obuhvaćeno oko 85 pravnih subjekata u Vrbovcu koji dobivaju određene financijske iznose iz proračuna. Prije Vrbovca, SOM sustav su implementirali Bjelovar, Sisak, Vodnjan i Rovinj, ali zasad samo za sportsku djelatnost.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime