Grad Vrbovec uveo sustav javnih bicikala

0
Komunalac add

Zajedničkom vožnjom danas je u rad pušten novi sustav javnih bicikala u Vrbovcu. Na raspolaganju je 12 bicikala na tri lokacije – na ulazu u željeznički kolodvor, na igralištu u Jugu III i na gradskom parkiralištu u centru. Nove bicikle prvi su isprobali članovi Biciklističkog kluba Vrbovec koji su poručili svojim sugrađanima da što više koriste ove bicikle kao zdravo i zeleno prijevozno sredstvo.

Bicikli su zaključani na svojim lokacijama i aktiviraju se uz pomoć mobilne aplikacije. Naziv besplatne mobilne aplikacije je NextBike. Sve upute dostupne su i na samim lokacijama na kojima se nalaze bicikli.

Projekt smo dugo vremena najavljivali i napokon je realiziran, bicikli izgledaju lijepo i ugodni su za vožnju, nadam se da će ih građani koristiti. Glavna je namjena da ljudi iz centra grada ili iz Juga mogu doći do željezničkog kolodvora ili možda do dućana, znači da lakše dođu to tih lokacija. Ako građani bicikle budu koristili i ako projekt zaživi, možemo staviti i bicikle na još dodatnih lokacija, poput ulaza u PIK Vrbovec. Poanta je da živimo zdravije i aktivnije – poručio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

Prvih mjesec dana prvih pola sata vožnje dnevno bit će besplatno za sve korisnike, nakon toga cijena vožnje je 66 centi za pola sata. Tjedan dana s neograničenim brojem najmova po 30 minuta košta 13,27 eura, a cijela godinu za 26,54 eura. Unajmljeni bicikl moguće je vratiti na bilo koju od tri navedene lokacije.

Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime