Grad Vrbovec uspješno provodi programe kastracije i sterilizacije pasa i mačaka

0
Komunalac add

Danas se obilježava Svjetski dan kastracije pasa i mačaka. Obzirom na činjenicu da neželjeni psi i mačke koje skrbnici napuštaju padaju na teret i brigu lokalnim zajednicama, Grad Vrbovec ozbiljno pristupa rješavanju ovog problema aktivno provodeći Zakon o zaštiti životinja, provođenjem programa kastracije slobodnoživućih mačaka i sufinanciranjem troškova kastracije skrbničkih (vlasničkih) pasa i mačaka. Time se sprječava nekontrolirano razmnožavanje životinja, a Grad štedi jer izdvaja značajno manja sredstva za trošak zbrinjavanja napuštenih životinja.

Kastracija je najpovoljniji i najučinkovitiji način sprječavanja nastanka pasa i mačaka lutalica, stoga unatrag 3 godine Grad provodi programe sufinanciranja kastracije i sterilizacije mačaka te četvrtu godinu za redom planira provesti program sufinanciranja sterilizacije kuja i mikročipiranja pasa. U 2022. godini, kroz spomenute programe je kastrirana ili sterilizirana 121 mačka, sterilizirano je 13 kuja, a čipirano 17 pasa. U ovoj godini, program kastracije i sterilizacije mačaka krenuo je u siječnju te je do sada kastrirano ili sterilizirano ukupno 25 mačaka.

U brošuri “Kastracijom do smanjenja napuštanja pasa i mačaka” mogu se pronaći detaljnije informacije o ovoj važnoj temi na poveznici.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime