Grad Vrbovec traži hitni sastanak s HŽ Infrastrukturom

0
Komunalac add

Grad Vrbovec uputio je službeni poziv HŽ Infrastrukturi, investitoru i naručitelju radova na izgradnji drugog kolosijeka pruge Dugo Selo – Križevci, na hitni sastanak o svim problemima s kojima se Vrbovčani suočavaju zbog kašnjenja spomenutih radova. U pozivu stoji da ako do petka, 10.studenog, ne dođe do sastanka između gradonačelnika Vrbovca i Uprave HŽ Infrastrukture, kamionima će se blokirati pruga na području Vrbovca.

Grad je investitoru uputio slijedeće zahtjeve, ujedno i teme sastanka: traži se od investitora da se obveže kako će sve uništene ceste na području Vrbovca biti sanirane, traži se da Novo Selo nakon završetka radova bude spojeno s ostatkom grada, istom širinom ceste kao što je to bilo i prije početka radova, na kraju traži se željezničko stajalište u Lonjici.

U svom pozivu prvi čovjek grada Denis Kralj ističe: „Vrbovčani će za ovaj blagdan Svih Svetih imati otežan pristup groblju, dio spomenika na groblju je oštećen zbog radova na izgradnji drugog kolosijeka. Ceste po kojima se vozimo su uništene i ne saniraju se na adekvatan i unaprijed dogovoren način. Zbog kašnjenja dio naših poduzetnika trpi značajne financijske štete. Konačna sanacija cesta je upitna zbog teškog financijskog stanja izvođača radova“. Nadalje Kralj objašnjava da grad zbog svih navedenih problema već mjesecima traži sastanak s naručiteljem radova i investitorom HŽ Infrastrukturom, no niti na jedan upit nisu dobili odgovor. „Ne preostaje nam drugo nego prosvjedima pokušati privući pažnju odgovornih“, zaključuje Kralj. 

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime