Grad lani obnovio 8 društvenih domova

0
Komunalac add

Grad Vrbovec je u 2023. godini u obnovu društvenih domova uložio preko 126.000 eura. Ukupno je obnovljeno deset objekata i to: u Brčevcu gdje je izrađen novi sanitarni čvor, u Cerju je izrađena nova glazura i postavljene su pločice, u Gornjem Tkalcu je postavljeno novo krovište garaže te je uređen sanitarni čvor, u Lukovu je također izgrađen sanitarni čvor, u Peskovcu je odrađena sanacija krovišta, u Pirakovcu sanacija doma, sanitarnog čvora i ugradnja vrata, u Vrbovečkom Pavlovcu je postavljena stolarija te su odrađeni soboslikarski radovi, u domu Cerik-Marenić postavljena je nadstrešnica te je asfaltiran podest, na Gradskom stadionu Vrbovec sanirano je krovište, kao i na kapelici u Dulepskoj.

Radove na društvenim domovima komentirao je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj istaknuvši kako je opsežnija obnova domova na našem području započela 2022. godine.    – Tada smo uredili sedam domova, dok je lani radovima obuhvaćeno deset objekata. Važno je naglasiti kako ćemo obnovu domova nastaviti i u ovoj godini. Sigurno ćemo obnavljati domove u Negovcu, Gradečkoj ulici i Krkaču, a vjerujem da će biti još potreba i da će se obnova domova nastaviti i u ovoj godini – rekao je gradonačelnik.

Uz to, nastavljeno je uređenje dječjih igrališta. – Krajem protekle godine uredili smo igrališta u Pirakovcu i Žuncima. Oba igrališta opremili smo s novim spravama te se zahvaljujem mjesnim odborima na suradnji i strpljenju. Sada čekamo uređenje igrališta u Vrbovečkom Pavlovcu. Naime, postojeće je dotrajalo, sprave su stare i potrgane te se nadamo da će djeca s tog područja ovo proljeće dočekati na novom igralištu – pojasnio je zamjenik gradonačelnika Marko Belošević.

Ovih dana i mi smo obišli neke od navednih domova te razgovarali s predstavnicima mjesnih odbora.

Član mjesnog odbora Brčevec Darko Kučko istaknuo je kako se uz pomoć grada zadnjih nekoliko godina dosta ulaže u dom. – Prije dvije godine je napravljeno grijanje, a prošle godine veća investicija bila je ugradnja sanitarnog čvora unutar doma, dok je stari bio izvan doma što je predstavljalo veliki problem prilikom korištenja doma. Koristim priliku da se zahvalim gradu na toj značajnoj investiciji u našem društvenom domu te ove godine očekujemo nastavak investicija na domu i vatrogasnom spremištu kako bi i vatrogasci mogli imati svoje prostore – zaključio je.

Brčevec
Brčevec

Svoje dojmove o uređenju društvenog dom u Cerju s nama je podijelio član Mjesnog odbora Željko Večerin naglasivši kako su korisnici ovog objekta zadovoljni odrađenim poslom. – Naravno, zahvaljujemo se gradu i gradonačelniku, dobili smo nove pločice i klime te je dom pokrečen, a nadam se da će uskoro i fasada. To bi onda bilo to što se tiče ovog doma, kojeg koriste brojni stanovnici Cerja, ali i naše vrbovečke mažoretkinje – zaključio je.

Cerje
Cerje

Posjetili smo i Lukovo, gdje smo razgovarali s predsjednicom Mjesnog odbora Marijanom Bastić, koja pobrojala sve radove u protekloj godini. – Najvažnije je to što smo konačno dobili novi sanitarni čvor. Veseli smo jer se nešto u našem domu zbiva, uređene su prostorije doma, dobili smo nove stolice te je uređena i garaža u kojoj naši vatrogasci mogu spremati svoju opremu. Naravno, potreba još ima, osobito za kuhinjom, a želja nam je i spojiti dvije prostorije kako bismo imali više mjesta za druženje. Vatrogascima je potrebno novo vozilo, a i prometnice vape za obnovom, osobito cesta prema Mareniću koja je u katastrofalnom stanju – zaključila je.

Lukovo
Lukovo

U Gornjem Tkalcu smo o uređenju doma razgovarali s potpredsjednikom mjesnog odbora Mladenom Đurancem koji je istaknuo kako unutar dvd-a i mjesnog odbora nema dovoljno sredstava za ovakve obnove objekata. – Bez podrške Grada Vrbovca sami nikada ne bismo mogli urediti dom pa se i ovim putem zahvaljujem gradonačelniku i njegovim suradnicima koji nam redovito izlaze u susret. Radovi su nam malo kasnili, ali na kraju je sve odrađeno, stavljeno je krovište na garažu, obnovljeni su sanitarni čvorovi, postavljene su klupčice, uglavnom zadovoljni smo. Neke stvari smo si još zacrtali i vjerujem kako ćemo sve to realizirati i nakon izbora jer do sada stvarno nismo imali nikakvih problema. Još samo da imamo više mladih u selu – zaključio je.

Gornji Tkalec
Gornji Tkalec

Dom u Peskovcu također je obuhvaćen radovima u 2023. godini, a član Mjesnog odbora Denis Bencarić nije krio zadovoljstvo činjenicom što je konačno saniran krov koji je prokišnjavao. – Uz to, na sjenici smo promijenili i doradili još jedan dio krovišta koji prekriva pečenjaru. Ovih dana očekujemo i montažu novih vrata na garaži u kojoj je vatrogasno vozilo. Mogu samo zaključiti da se nadamo nastavku suradnje s gradom, pogotovo jer smo mi vrlo aktivan mjesni odbor te se redovito u ovom prostoru družimo i održavamo razne akcije. Svrha sela je da je na okupu – poručio je.

Peskovec
Peskovec

U Pirakovcu smo razgovarali s tajnicom dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivančicom Sović koja je naglasila da je prilikom sanacije unutrašnjosti doma zadržan starinski „štih“ time što su otkrivene drvene grede. – Zaista smo zadovoljni radovima, uz uređenje unutrašnjosti, dobili smo i novo dječje igralište, a još planiramo i nogometno igralište ispred doma te uređenje prostorija za vatrogasce – rekla je.

Pirakovec
Pirakovec

Ulaganje u društvene domove nastavit će se i u ovoj godini, najavili su predstavnici grada. Uz to, naglasili su važnost održavanja ovakvih objekata u selima, kao važna mjesta okupljanja i druženja mještana.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime