Grad Vrbovec kupio zemljište za igralište u Konaku

0
Komunalac add

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj susreo se u petak navečer s predstavnicima Mjesnog odbora Konak te su zajednički dogovarali budući izgled dječjeg igrališta na Konaku.

Naime, Grad je ovih dana kupio zemljište uz i iza društvenog doma veličine 5.183 kvadrata po cijeni od 6 eura po kvadratu. Ispred doma trenutno ne stane više od pet, šest automobila pa će se novo zemljište manjim dijelom koristiti kao novi parking dok će veći dio zemljišta poslužiti za uređenje prvog igrališta na Konaku.

Predsjednik Mjesnog odbora Konak Zlatko Kamenarić istaknuo je kako MO dugi niz godina traži od Grada kupnju zemljišta. – MO već trideset godina traži način da se kupi to zemljište koje se nalazi uz naš društveni dom. Dom je dijelom i bespravno sagrađen na zemljištu koje je sad kupljeno. Puno je djece i mladih, pa planiramo gradnju manjeg nogometnog igrališta, postavljanje koša za košarku, vrtuljaka, tobogana i ljuljački. Djeca sada moraju putovati na igralište u Vrbovec, ovo je svakako za nas riješenje jednog problema – rekao je Kamenarić.

Drago mi je da smo ispunili ovu veliku želju Mjesnog odbora Konak, rekao je gradonačelnik Denis Kralj. – Sad je na nama da isprojektiramo novo igralište u skladu sa željama stanovnika i nadam se da ćemo u roku od godine dana krenuti s gradnjom. Cijena zemljišta bila je i više nego povoljna, 6 eura po kvadratu, ali kako se radi o puno kvadrata, dobra je stvar kaj smo uspjeli dogovoriti zamjenu za drugo zemljište s prodavateljima. Dali smo u zamjenu  zemljište od 200 kvadrata iznad FINE, koje je Grad već prije pokušao prodati, i za koje nam je nuđena manja cijena od ove koju smo sada dobili – izjavio je gradonačelnik Kralj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime