Grad Vrbovec dobio 711 tisuća kuna za stadion

0
Komunalac add

Grad Vrbovec dobio je 711 tisuća kuna za provedbu projekta energetske obnove zgrade Gradskog stadiona. Sredstva su dobivena na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za sufinanciranja provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini za 2019. godinu, čime je  uspješno osigurano dodatno sufinanciranje vlastitog dijela za provedbu ovog projekta.

Podsjetimo, ukupna vrijednost projekta obnove zgrade Gradskog stadiona je 2 milijuna i 574 tisuće kuna. Uz sredstva Ministarstva regionalnog razvoja, do sada je za ovaj posao iz Europske unije osigurano milijun i 220 tisuća kuna, dok je Zagrebačka županija dodijelila 450 tisuća kuna. Grad Vrbovec izdvojit će 200 tisuća kuna. Time je uspješno zatvorena financijska konstrukcija projekta, čiji se završetak očekuje krajem svibnja 2020. godine.

Ovo je jedno lijepo ulaganje u naš grad. Dobit ćemo reprezentativnu sportsku infrastrukturu, a za ovu veliku investiciju grad će izdvojiti samo 200 tisuća kuna svojih sredstava. Stadion će napokon dobiti novi sjaj, bit će na ponos svima nama i naravno na usluzi svima koji se bave sportom u našem gradu – rekao je vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj.

Inače, predviđeni radovi obuhvaćaju izvedbu ETICS sustava fasade, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu dijela krovnog pokrova, poda na tlu, rekonstrukciju grijanja prizemlja zgrade, ugradnju centralnog upravljanja instalacijom vode za tuširanje u svlačionicama u prizemlju, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava, prozračivanje te zamjenu rasvjetnih tijela.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime