Grad potpisao ugovore s investitorima

0
Komunalac add

Gradonačelnik Denis Kralj potpisao je danas ugovore s četiri investitora, korisnika Programa potpore novim investicijama na području grada Vrbovca.

Za ovu je mjeru ukupno predviđeno 600 tisuća kuna, a danas su potpisani ugovori u vrijednosti od 325 tisuća kuna. Novaca još uvijek ima i javni poziv ostaje otvoren do iskorištenja sredstava, pojasnio je gradonačelnik Kralj.

– To je poziv svima koji ulažu u Vrbovec i koji planiraju nešto graditi na našem području, da se jave u Grad i da im se dio te poduzetničke infrastrukture sufinancira. Cilj je izaći u susret svim ljudima koji ulažu u naš grad i da im olakšamo poslovanje. Sve uloženo u naše poduzetnike vratit će nam se nazad u obliku novih radnih mjesta za naše građane – istaknuo je Kralj dodavši da je ovo prvi put da Grad Vrbovec daje neposrednu financijsku pomoć poduzetnicima.

Gradu je u ime investitora na potpori zahvalio Igor Posarić, direktor poduzeća Pos- plast d.o.o. koji rade trenutno najveću investiciju na području grada Vrbovca.

– Danas su vrlo teška vremena na tržištu, za sve se morate boriti zato svaka potpora i svaki znak da netko misli na vas velika je stvar. Zato smo zahvalni i podupiremo ovu mjeru, ali i ostale mjere koje ste donijeli i koje će pridonijeti razvoju našeg grada – poručio je Posarić.

Podsjetimo, Gradsko vijeće je u prosincu prošle godine donijelo Program potpora za nove investicije u gradu Vrbovcu te je gradonačelnik objavio Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za nove investicije kojim su osigurane sljedeće potpore: sufinanciranje komunalne infrastrukture i poduzetničke infrastrukture, oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa, oslobađanje od plaćanja komunalne naknade. Pokrenut je i Program za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi, kojim se osigurava 500 kuna novčane potpore za krave prvotelke i potpora u naplati kontrole mliječnosti kod krava i koza za troškove godišnje analize kakvoće mlijeka. U najavi su i potpore pčelarskim proizvođačima koje su osigurane zadnjim rebalansom proračuna. Ukupna vrijednost potpora namijenjenih poduzetnicima i poljoprivrednicima planirana je u iznosu od milijun i 390 tisuća kuna.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime