Gostovanje udruge Osebunjek u Zagrebu

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga Osebunjek gostovala je u ponedjeljak udruzi „Collegium Hergešić“ na poetsko – glazbenoj večeri u Europskom domu u Zagrebu. Na večeri se okupilo tridesetak gostiju od kojih i istaknute ličnosti kulture i književnosti.

Udrugu Osebunjek predstavila je predsjednica Katarina Zadrija. Vrbovečku kajkavštinu okupljenima je kratkim izlaganjem približila dr. sc. Alojzija Tvorić Kučko, koja je ujedno i bila voditelj programa. Svojom poezijom okupljenima su se predstavile pjesnikinje: Božica Črljenec Sljepčević, Marija Petrek i Katarina Zadrija. Događaj su glazbeno popratili prof. Hrvoje Herček i Ivana Matuna.

Iz udruge Osebunjek zahvaljuju Udruženju obrtnika Grada Vrbovca koji su donacijom od 1.000 kuna pokrili dio troškova ovog događanja. Također, iz udruge poručuju – Hvala gospodinu Zoranu Juriću predsjedniku udruge “Collegium Hergešić” na toplom pozdravnom govoru i tajnici udruge gospođi Nevenki Pavelić Gobac na trudu i dobroj volji koju je uložila kako bi naš grad kroz povijesni presjek predstavila prisutnima – istaknule su članice udruge Osebunjek.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime