Gostovanje udruge “Osebunjek” u Gradskoj knjižnici Dugo Selo

0
Komunalac add

Udruga „Osebunjek“ iz Vrbovca u srijedu je gostovala u Gradskoj knjižnici Dugo Selo. Predstavila se svojim radom od osnutka do danas, a predstavili  su i recital „Stara lipa“ te zbornike s recitala. U sklopu predstavljanja udruge upriličene su i mini izložbe nakita od krep papira pod nazivom „Kinč“ kojega rade članice udruge i izložba umjetničkih fotografija članice udruge Ivane Žerovnik.  Motivi fotografija su kulturno povijesne znamenitosti  i prirodne ljepote Vrbovca i okolice.

U posebnom dijelu programa održano je predstavljanje prve zbirke poezije autorice Marije Petrek, pod nazivom  „Zgubljene senje“.  To je zbirka izrazito osjećajnih i nostalgičnih stihova u koju nas autorica i simbolički poziva u prvom stihu pjesme „Zgubljene senje“ :  „Stiha, stiha otpiram podrtu lesu…“ . Pjesme iz zbirke „Zgubljene senje“ uz autoricu su čitale Tatjana Kobija i Katarina Zadrija. Na kraju gostovanja članice udruge čitale su svaka po dvije svoje pjesme.

U glazbenom dijelu programa nastupile su, uz klavirsku pratnju prof. Viktora Brezaka, pjevačke mlade nade Dugog Sela koje vodi operni pjevač i voditelj VA „Duga“ Mario Bokun.

U knjižnici se, usprkos kiši i tuči, okupilo mnoštvo posjetitelja, što je potvrda suradnje i prijateljskih odnosa Udruge „Osebunjek“ i Kluba pisaca GK Dugo Selo.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime