Gosti iz Novog Čiča boljom igrom do sva tri boda protiv Gaja

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA, 16. KOLO 1. ŽNL ISTOK

GAJ – DINAMO HIDREL 0 : 3

Vrbovec, Gradski stadion – igralište s umjetnom travom. Bez gledatelja.

Sudac: Ivica Jakopic (Krečaves) 7,5. Pomoćnici: Fran Posarić i Karlo Kašnar (oboje iz Svetog Ivana Zeline).

Delegat: Zdravko Crnčić (Vrbovec).

Strijelci: 0:1 Balenović (27), 0:2 Rus (60), 0:3 Rus (74).

GAJ: Kosovec 6, Brlečić 6, M. Benko 6, Grgoić 6, (od 50. Leljak 6), Subić 6, Jaković 6, Palikuća 6,(od 46. Čerkez 6,5), J. Gomerčić 6,5, Kuten 6, (od. 70. D. Benko -), M. Gomerčić 6,5, Jankovec 6,5.

Trener: Dalibor Milanović.

DINAMO HIDREL: Zagorac 7, Sudar 7, Jakovljević 7, Španiček 7,5, (od 79. Topalović -), Rus 8, (od 77. Blažević -, od 84. Kuzmić -), Đuksi 7,5, Balenović 7,5, Vukadin 7, (od 70. Žugaj -), Hladni 7,5, Čičak 7, (od 46. Slivak 7), Čurla 7,5.

Trener: Mario Kajinić 7.

Igrač utakmice: Marko Rus.

Nogometaši iz Gaja i Novog Čiča odigrali su borbenu utakmicu po prohladnom i kišovitom vremenu u kojoj su gosti iskoristili svoje prigode, kontrolirali utakmicu i na kraju sasvim zasluženo pobijedili oslabljene domaćine.

Prije početka utakmice održana je minuta šutnje za članicu kluba Alisu Tušek Pavlović koja je preminula nakon duge i teške bolesti.

Početak utakmice pripao je Gaju koji je prvi u 17. minuti stvorio 100 postotnu prigodu. Mišel Gomerčić je dijagonalom izbacio Jankovca, koji se našao sam ispred vratara Zagorca, ali je s 15 m pogodio lijevu vratnicu. Ubrzo potom uslijedila je kazna u 27. minuti. Korner s lijeve strane izveo je Jakovljević, a najviši u buketu igrača bio je Balenović koji je s glavom postigao pogodak za vodstvo gostiju. Iako su obje momčadi još imale svoje prigode vratari su obranili njihove udarce.

U nastavku Gaj opet preuzima inicijativu sa željom da što prije dođe do izjednačenja rezultata dok su se gosti povukli i mudro čekali svoje šanse. Utakmica je bila prelomljena u 60. minuti kad se Rus odlučio na udarac s 30 m pri čemu je lopta okrznula jednog domaćeg igrača, promijenila smjer i potom neobranjivo završila u desnom donjem kutu. Potom su gostujući igrači držanjem lopte znalački kontrolirali igru, koju su na taj način usporili i priveli je u mirne vode. Na kraju su bolju igru okrunili i trećim pogotkom u 74. minuti. Balenović je probio po  lijevoj strani i asistirao Rusu koji u petercu efektno petom postiže zgoditak. Nakon ukazane medicinske pomoći fizioterapeutkinje Valentine Hmelina u 84. minuti Luka Blažević je napustio igru zbog ozljede koljena. Potom je pao ritam igre jer su bile izvršene izmjene pa je Dinamo Hidrel utakmicu rutinski priveo kraju i odnio sva tri boda u Novo Čiče. Sudačka trojka na čelu s Ivicom Jakopicem je autoritativno sudila tijekom cijele utakmice pa nije bilo potrebe za izricanjem disciplinskih mjera.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime