Goran Sanjković novi predsjednik DVD-a Poljana

0
Komunalac add

Uoči svečanog obilježavanja 90. godine DVD-a Poljana održana je izvanredna izborna skupština Društva na kojoj je bilo nazočno 29 od 31 skupštinara. Od gostiju bili su prisutni vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca Kristijan Košak i tajnica Ines Gregurić, gradski vijećnik Tomislav Grežina, predsjednik Mjesnog odbora Poljana Tomislav Marković te predstavnice/i DVD-ova: Brčevec, Celine, Dubrava, Kašina Gornja, Lovrečka Varoš, Luka, Lonjica, Peskovec, Pirakovec, PIK Vrbovec, Preseka, Poljanski Lug, Rakovec i Vrbovec. Skupštinu je vodilo radno voditeljstvo u sastavu Domagoj Debogović, Siniša Kuzmić i Mario Šurmin.

U ime Upravnog odbora i zapovjedništva izvješće o radu u 2023. godini podnio je zapovjednik Siniša Kuzmić. – DVD Poljana je u prethodnoj godini odradila dvije aktivnosti u suradnji s Mjesnim odborom Poljana u kojima je pribavljen materijal za fasadu vatrogasnog doma i navezen je kamen na put pored crkve. U obje aktivnosti financijsku podršku pružio je i Grad Vrbovec na čemu im ovim putem zahvaljujemo. Povodom Dana škole u Poljani, DVD je djeci u našoj područnoj školi održao prezentaciju vatrogasne preventive, vatrogasne opreme i rukovanje istom na poligonu s preprekama koje smo izradili posebno za tu priliku. Uz članove DVD-a Poljana na prezentaciji su sudjelovali i članovi DVD-a Brčevec te predstavnici VZG-a Vrbovca. Sudjelovali smo na Danima otvorenih vrata kod OŠ Marije Jurić Zagorke, u DVD-ovima Brčevec i Vrbovec. DVD Poljana prošle godine je već tradicionalno obilježila blagdan Uskrsa paljenjem vuzmice, kao i blagdan Božića postavljanjem i kićenjem božićnog drvca ispred vatrogasnog doma na kojima se okupio velik broj članova DVD-a, ali i seljana. Također, po drugi puta DVD je bio domaćin sjednice Predsjedništva i Nadzornog odbora VZG-a Vrbovca. Društvo se javilo na javni poziv Zagrebačke županije te nam je krajem godine odobreno 878 €. No, najvažniji događaj prošle godine zasigurno je bilo javljanje na javni poziv Fonda solidarnosti Europske unije putem kojeg nam je dodijeljeno 11.370 € s kojima smo obnovili i nadogradili opremu koju smo koristili na dislokacijama u Petrinji i Glini nakon potresa 2020. čime smo opremili naše društvo u pogledu vatrogasne opreme za dogledno buduće razdoblje – rekao je Kuzmić.

U prošloj godini DVD Poljana je imala 8 intervencija, 4 ostale operativne aktivnosti, dislokacije u Zatonu i Čazmi te osiguravanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race. VZG Vrbovec  DVD-u je donirala dvije ergonomske naprtnjače, deset boca retardanta te 5 radnih uniformi, kao i 4 usisne cijevi. Društvo je samoinicijativno odradilo tri provjere ispravnosti opreme kroz godinu te odradilo jednu vježbu u krugu DVD-a. Također, važno je napomenuti kako su tri člana DVD-a Poljana prošli obuku za prijevoz i rad helikopterom za gašenje požara te su osposobljeni za takvu vrstu intervencije. Od ostalih osposobljavanja istaknuto je 5 članova društva koji su položili ispit za zvanje vatrogasac te jedan za zvanje vatrogasca I. klase.

Financijsko izvješće za 2023. godinu podnio je Domagoj Debogović, a u ime Nadzornog odbora Miljenko Tumpak. U Planu rada za 2004. godinu navedene su sljedeće aktivnosti: javljanje na natječaj Zagrebačke županije, održavanje vatrogasne opreme, garaže i vozila, uređivanje okoliša vatrogasnog doma, obrazovanje vatrogasaca, nabava vatrogasne opreme i uvođenje centralnog plinskog grijanja u vatrogasni dom. Sva izvješća i planovi su jednoglasno usvojeni.

Skupštinari su jednoglasno za novog predsjednika izabrali Gorana Sanjkovića, za zamjenika predsjednika Renata Tumpaka te za zamjenika zapovjednika Marija Šurmina. Novi predsjednik Goran Sanjković se u pozdravnom obraćanju založio za opću suradnju i zajedništvo u djelovanju Društva i na angažiranom poduzimanju aktivnosti koje će se odnositi na svečanu proslavu 90. obljetnice DVD-a Poljana u ljetu ove godine.

Društvene vatrogasne zahvalnice dodijelio je zapovjednik Siniša Kuzmić sljedećim članovima: Kruni Cveteku, Zdravku Trošiću i Miljenku Tumpaku za 40 godina, Ivanu Tumpaku za 60 godina te Gradu Vrbovcu, VZG-u Vrbovec i Tomislavu Grežini za pomoć u radu DVD-a Poljana. Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek članovima je dodijelio uvjerenja za vatrogasne osposobljenosti.

Pozdravne govore održali su zapovjednik Kristijan Košak, predsjednik Slavko Povrlišek i gradonačelnik Denis Kralj koji su čestitali novom izabranom rukovodstvu i zaželjeli puno uspjeha u idućem razdoblju. Gradonačelnik Kralj je izrazio potporu gradskih vlasti u daljnjem djelovanju DVD-u Poljana i pritom predsjedniku Goranu Sanjkoviću predao financijsku potporu za aktivnosti društva u 2024. godini. Druženje vatrogasaca i gostiju bilo je nastavljeno uz večeru i uz glazbeni repertoar „Vesele trojke“.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime