Golijade u Banovu i Gaju

0
Komunalac add

1. KOLO, 1. ŽNL ISTOK, PRVENSTVO 2022./23.

Na startu nove natjecateljske sezone 2022./23. u 1. ŽNL Istok Turopolje je zabilježilo najveću pobjedu protiv Posavca. U Novom Čiču domaći Dinamo Hidrel je slavio protiv povratnika Brcka minimalnim rezultatom. Derbi u Kobiliću je pripao Vatrogascu protiv Dubrave. U Banovu je Ban Jelačić ispustio dva gola prednosti pa je s Rakovcem odigrao neriješeno. Ostrna koja je tjedan dana prije početka vraćena u natjecanje u 1. ŽNL Istok izgubila je na domaćem terenu od Bune.U tvrdoj utakmici između Lonje i Kloštra podjela bodova. Iako su nogometaši Milke Trnine vodili u tri navrata, Gaj je na domaćem terenu stigao do poravnanja rezultata.

U Kobiliću su se susreli drugoplasirani Vatrogasac i četvrtoplasirana Dubrava iz prošlog prvenstva. Pobjeda je pripala Vatrogascu rezultatom 2:1, a igrač utakmice bio je dvostruki strijelac Damir Matković u 26. i 30. minuti. Prošlogodišnji najbolji strijelac lige Martin Horvat je smanjio rezultat u 49. minuti, ali dalje od toga nije išlo pa su sva tri boda na startu ostala u Kobiliću.

Imao je Ban Jelačić prednost protiv Rakovca dva gola prednosti, uporni su Rakovčani uspjeli u samoj završnici poravnati rezultat. Dražen Tarandek je postigao gol u 6. minuti za Ban Jelačić, a Vilim Ronjak povećao domaće vodstvo u 15. minuti. Dominik Očić je u 26. minuti vratio Rakovec u život, ali su Banovčani zabili gol u 40. minuti preko Marka Mikulića. U finišu utakmice u svega dvije minute Rakovačni su anulirali domaću prednost. Najprije je Dominik Očić u 79. minuti zatresao domaću mrežu, a Bojan Čerkez je u 80. minuti bio strijelac za Rakovec pa je derbi završio podjelom bodova.

Lonja i Kloštar su odigrali jednu, čvrstu, borbenu, tvrdu, pravu prvenstvenu utakmicu u kojoj je bilo puno duela, prekida, nepovezane igre i u kojoj su obje ekipe odigrale taktički i disciplinirano prema uputama svojih trenera. Od samog početka Lonja je krenula agresivno i angažirano dok su gosti iz Ivanić-Kloštra odgovorili jednakim intenzitetom čvrste i beskompromisne igre. Ivan Marković je u 12. minuti primio loptu i potom s 10-tak m pucao uz desnu vratnicu, a to je bila i jedina 100 postotna prilika uopće na utakmici. Lonja je povela u 24. minuti. Forgač je probio po desnoj strani, dodao loptu Severcu, koji je asistirao Silviju Darojkoviću, koji iz blizine trese gostujuću mrežu. Gosti su poravnali rezultat u 70. minuti iz jedinog udarca kojeg su uputili u okvir domaćih vrata. Na Banovićev ubačaj iz slobodnog udarca Jure Miličević je glavom iz blizine skrenuo loptu u domaću mrežu. Lonja je u zadnjih 20. minuta vršila konstantni, ali jalovi i bezidejni pritisak prema gostujućim vratima. Domaći kapetan Ivan Marko Ivoš je u 86. minuti uputio siloviti udarac s 35 m kojeg je jedva obranio Vrbanić i to je bilo sve čime su zaprijetili domaći nogometaši.

U prvom poluvremenu Milka Trnina je bila bolja od domaćina Gaja, ali nisu realizirali svoje prigode pa je rezultat nakon 45 minuta iznosio 1:1. Ivan Fešta je doveo goste u vodstvo u 36. minuti, a poravnao je Dominik Benko u 43. minuti. U drugom poluvremenu Gaj je zaigrao bolje i uhvatio ravnotežu u borbi s gostima iz Vezišća. Nikola Mihaljević je po drugi puta doveo goste u prednost u 68. minuti iz kaznenog udarca, a Dominik Matej je ponovo izjednačio u 60. minuti. Ni treća gostujuća prednost nije bila dostatna za osvajanje tri boda. Naime, Ivan Fešta je zabio gol u 72. minuti, a Patrik Pajur poravnao rezultat u 86. minuti. Domaći vratar Tihomir Kosovec nije iskoristio udarac s bijele točke koji mu je obranio vratar Dejan Moguljak.

Ostali rezultati: Turopolje – Posavec 4:1, Dinamo Hidrel – Brcko 1:0, Ostrna – Buna 1:3.

Redoslijed: 1. Turopolje 3, 2. Buna, 3. Dinamo Hidrel 3, 4. Vatrogasac 3, 5. Ban Jelačić 1, 6. Gaj 1,7. Kloštar 1, 8. Lonja 1, 9. Milka Trnina 1, 10. Rakovec 1, 11. Brcko 0, 12. Dubrava 0, 13.Posavec 0, 14. Ostrna 0.

Strijelci:

3 Perić Adrian (1 KU) (NK Turopolje)

2 Benko Dominik (NK Gaj), Fešta Ivan (NK Milka Trnina), Matković Damir (1 KU) (NKVatrogasac (K)) iOčić Dominik (NK Rakovec)

1 Čerkez Bojan (NK Rakovec), Darojković Silvio (NK Lonja), Filipović Bruno (1 KU) (NKDinamo Hidrel),Horvat Martin (NK Dubrava), Huđber Robert (1 KU) (NK Buna), Jambrek Josip (NKOstrna), Karlović Matej (NK Turopolje), Mihaljević Nikola (1 KU) (NK Milka Trnina),Mikulić Marko (NK Ban Jelačić (B)),Milićević Jure (NK Kloštar), Pajur Patrik (NK Gaj), Pazman Filip (NK Buna), Ronjak Vilim(NK Ban Jelačić (B)), Tarandek Dražen (NK Ban Jelačić (B)) i Žugaj Martin (NK Posavec).

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime