Golijada NK Vrbovca u Rakovcu

0
Komunalac add

PRIPREMNA UTAKMICA

RAKOVEC – VRBOVEC 3:7

SVETI IVAN ZELINA, Gradski stadion. Gledatelja 40.

Sudac: Ivan Bukovčan (Cubinec).

STRIJELCI: 1:0 Čerkez (13), 2:0 Radotović (39),1:2 Legin (52), 2:2 Ferenčak (54), 2:3 Legin (66), 2:4 Ferenčak (71), 3:4 Grgoić (79), 3:5 Novosel (81), 3:6 Nemet (86), 3:7 Fugaj (90).

RAKOVEC: Pratljačić, Štefinovec, Colarić, Kuzmek, Blažić, Krvarić, Jurić, Smriko, Radotović, Čerkez, Grgoić. Jošsu igrali: Palinić, Ferenčak.

Trener: Željko Radotović.

VRBOVEC: Kralj, Dugac, Talan, Popović, Legin, Sever, Kobelščak, Granđa, Stjepanović, Lukić, Ferenčak. Još su igrali: Hranjec, Nemet, Varga, Vreš, Fugaj, Novosel, Bubnjar.

Trener: Emanuel Benković.

CRVENI KARTON: Antonio Lukić (80).

Iako Rakovec i Vrbovec nisu nastupili u najboljim sastavima, odigrali su kvalitetnu utakmicu u kojoj su fokus igre bile napadačke akcije pa je oko 40-tak gledatelja moglo uživati u lijepim akcijama i atraktivnim zgodicima.

Vrbovčani su se od samog početka nametnuli svojim stilom igre, dok je Rakovec disciplinirano i požrtvovno parirao i svoje šanse tražio iz brzih kontranapada. Prvi je ozbiljno zaprijetio Sever koji je snažno tukao s 16 m, ali se Pratljačić nije dao iznenaditi. Rakovec je u 13. minuti izveo brzi kontranapad u kojem je Grgoić s desne strane dodao loptu Čerkezu koji s ruba kaznenog prostora preciznim i odmjerenim udarcem pogađa neobranjivo u lijevi donji kut. Lukić je u 27. minuti dijagonalom pronašao Kobelščaka na lijevoj strani koji sa 7 m pogađa desnu stativu, a njegov drugi udarac brani Pratljačić. U 29. minuti Colarić je probio lijevi bok i centrirao, ali je Jurićev udarac iz blizine Kralj uhvatio. Rakovec je povećao vodstvo u 39. minuti ponovo iz brzog kontranapada. Grgoić je s lijeve strane vratio loptu na koju je natrčao Leon Radotović i 15 m snažnim udarcem pogodio u desni donji kut. Prvo poluvrijeme pripalo je Rakovcu koji je iskoristio svoje prigode, za razliku od Vrbovca koji je imao jalovu i bezidejnu inicijativu.

U nastavku je Vrbovec zaigrao puno angažiranije i žustrije dok je Rakovec i dalje bio u defanzivnoj formaciji. Dugac je u 48. minuti izveo slobodni udarac s 25 m, a Pratljačić krajnjim naporom loptu izbacuje u korner. Napadačka igra Vrbovca isplatila se tek u 52. minuti. Bubnjar je centrirao s lijeve strane, Stjepanović glavom loptu spustio Leginu koji je s 10-tak m zatresao domaću mrežu. Dvije minute kasnije Vrbovec je izjednačio rezultat jer je Lukić asistirao Ferenčaku koji je s 11 m pogodio lijevi donji kut. U 59. minuti sijevnuo je domaći kontranapad u kojem je Grgoić dodao loptu Čerkezu koji je s 7 m šutirao pored desne stative. Talan je u 63. minuti s 15 m pogodio domaću prečku. Vrbovec je preokrenuo rezultat u 66. minuti. Lukić je bio asistent Leginu koji je s 10-tak m svladao Pratljačića. Ferenčak je u 71. minuti odbijenu loptu s 14 m pretvorio u zgoditak jer je pogodio u lijevi donji kut. Grgoić je u 76. minuti nanizao par gostujućih igrača, ali je s 14 m pucao pored desne stative. Rakovec je smanjio rezultat u 79. minuti jer je Grgoić izbjegao zaleđe i potom svladao nemoćnog Hranjeca. Vrbovec je uzvratio pogotkom u 81. minuti. Nemet je s desne strane vratio loptu Novoselu koji je s 15 m prekrasno pogodio u desne rašlje. Potom se raspala igra Rakovca koji nije imao više ni snage da parira što su Vrbovčani iskoristili u završnici utakmice. Nemet je u 86. minuti snažno šutirao sa 16 m i pogodio lijevu vratnicu od koje je lopta završila u mreži. U 90. minuti Nemet je asistirao Fugaju koji je sa 10-tak m pogodio desni donji kut. Utakmica između Rakovca i Vrbovca na kraju je zasluženo pripala favoriziranim gostima rezultatom 3:7.

Rakovec je pružio solidan otpor Vrbovcu dok je imao fizičke snage i prikazao se u dobrom svijetlu bez obzira što je igrao bez nekolicine standardnih prvotimaca. Vrbovec je proigrao tek u drugom poluvremenu u kojem su se iskazali mladi igrači koji su unijeli svježinu zbog požrtvovne i jednostavne igre. Kod Vrbovca je na trenerskoj klupi debitirao Emanuel Benković s pomoćnikom Matejom Golubićem, kao i igrač Ivan Stjepanović.

 

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime