Godišnja inventura i u DVD-u Luka

0
Komunalac add

Svoju 74. godišnju skupštinu održali su u subotu i vatrogasci Luke. Govoreći o prošlogodišnjem radu (ali i budućnosti društva), predsjednik Mijo Mijatović nije propustio uputiti kritiku na ponašanje nekih članova. Prvi put u svojoj povijesti Društvo nije imalo nijednu ekipu na gradskom, tako i županijskom vatrogasnom natjecanju.

 

To je nedopustivo i time smo jako nezadovoljni. Društvo ne smije spasti na rad 1-2 čovjeka. Zato činimo sve da se ovako nešto više ne ponovi – naglasio je i istaknuo još jednu temu:

S Gradom smo dogovorili uređenje Dječjeg vrtića u društvenom domu u Luki, za što ćemo privremeno ostati bez svojih garaža. Ali, u roku od tri godine Grad će nam izgraditi nove prostorije s garažama, a do tada ćemo se nekako snalaziti sa zbrinjavanjem svojih vozila i opreme. Ovo je velika stvar za naše mjesto i zato smo ovu inicijativu jednoglasno podržali zajedno s Mjesnim i odborom.

Zapovjednik Željko Grgoić kazao je da DVD Luka danas broji 90 članova, od čega 42 operativna, a upravo su promovirana i četiri nova, koji su nedavno položili za zvanje vatrogasca. Također, osam članica Udruge žena upravo je i službeno primljeno u Društvo. Lani su lučki vatrogasci imali svega pet uspješnih intervencija.

Za višegodišnju vjernost Društvu javna su priznanja na skupštini primili Zdravko Pavlek (50 godina), Branko Franculić, Franjo Uremović (40), Željko Grgoić i Goran Tvorić (20 godina).

Skupštinu su uveličali broji uzvanici i prijateljska društva. Među njima, i predstavnici pobratimljenog društva Prepolje (Slovenija), s kojim suradnja traje već 34 godine, uime Gradske vatrogasne zajednice Lučane je pozdravio popredsjednik Matija Vuljanković, te dogradonačelnik Ivica Strnščak i drugi.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime