Godišnja skupština vinara

0
Komunalac add

Članovi Vrbovečke udruge vinogradara i vinara jučer su održali godišnju skupštinu. Predsjednik Antun Štanfel tom je prigodom podnio izvješće o radu istaknuvši kako je u prošloj godini udruga organizirala tradicionalno Vincekovo, Vinski bal, 14. izložbu vrbovečkog kraja, kušanje mladih vina, izlete i predavanja. 

I u prošloj godini udruga se uključila u projekt županijskog ocjenjivanja vina Zagrebačke županije. Ocijenjeno je 97 uzoraka vina vrbovečkih vinara i njihovih gostiju te dodijeljeno 12 zlatnih, 36 srebrnih, 32 brončane te 6 priznanja, dok je 11 uzoraka odbačeno zbog tehnoloških pogrešaka. Zlatne diplome dobili su Antun Korenika za graševinu koja je ujedno proglašena gradonačelnikovim vinom, Milan Pilplica, Antun Štanfel, Alen Hren i Filip Piplica. Članovi su sa svojim vinima sudjelovali na više izložbi u okolici gdje su osvojili medalje, te se pobratimili sa Udrugom vinogradara i vinara “Bilikum” Križevci. 

Enologinja Marija Koščević izvijestila je kako je u laboratoriju u prošloj godini analizirano ukupno 100 uzoraka vina. U planu rada u ovoj godini istaknuta je rekonstrukcija Vinskog doma, organizacija već tradicionalnih događanja poput Vincekova, ocjenjivanja i izložbe vina, te priprema projekata za prijavu na natječaje za bespovratna sredstva iz EU fondova.

U sklopu skupštine, održana su dva predavanja. O zaštiti vinove loze od bolesti i štetnika govorio inženjer Josip Kiš, dok je o žutici vinove loze govorila inženjerka Tatjana Radiković iz Savjetodavne službe. Nakon skupštine, vinari su druženje nastavili u Vinskom domu na domjenku gdje su imali prilike kušati najbolje ocijenjena mlada vina. Inače, Udruga danas broji 129 članova.   

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime